Ιράν: Λέγεται Περσικός και όχι κόλπος της Νέας Υόρκης - Προειδοποίηση για σκληρό χαστούκι

U.S. Navy
Freepen.gr - Οι αμερικανικές δυνάμεις θα σκληρή βαριά απάντηση εάν προκαλέσουν προβλήματα σε έναν κόλπο που συνδέεται ιστορικά με την Περσία και όχι με τις ΗΠΑ, προειδοποίησε η Τεχεράνη, μια εβδομάδα αφότου ο Τραμπ δεσμεύθηκε να «ανοίξει πυρ και να καταστρέψει» τα πλοία της στα ταραγμένα ύδατα.

Ο Πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχάνι, επιτέθηκε και πάλι στην Ουάσινγκτον επικαλούμενος την τοπωνυμία της Μέσης Ανατολής σε πρόσφατη ομιλία του στο υπουργικό του συμβούλιο, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ την Τετάρτη.

«Οι Αμερικανοί πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η πλωτή οδός ονομάζεται Περσικός Κόλπος. Δεν ονομάζεται Κόλπος της Νέας Υόρκης ή  Κόλπος της Ουάσιγκτον», δήλωσε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου νωρίτερα την ίδια ημέρα. Οι ΗΠΑ πρέπει να λάβουν υπόψη «τόσο το όνομά του όσο και το έθνος που το έχει διατηρήσει εδώ και χιλιάδες χρόνια», τόνισε ο Ρουχάνι.

Τα σαρκαστικά σχόλια του Προέδρου του Ιράν συμπίπτουν σχεδόν με τα τελευταία σχόλια του στρατηγού Abolfazl Shekarchi, ανώτερου εκπροσώπου του στρατού του Ιράν, ότι η ακόμη και η παραμικρή παραβίαση των ιρανικών συμφερόντων στον Κόλπο θα κάνει τις ΗΠΑ να πληρώσουν ένα τίμημα: "οι Αμερικανοί το έχουν βιώσει σίγουρα [στο παρελθόν] ότι θα λάβουν ένα σκληρότερο χαστούκι από πριν".
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail