Ωραία συγκρίναμε τη χώρα μας με τα φέρετρα των άλλων, δεν είδαμε όμως ένα πράγμα

Anestiev / pixabay
Και κάπου εδώ θα ήθελα να εκφράσω την απορία μου για το ότι διάβασα ένα σωρό μαθηματικά μοντέλα από "ειδικούς" που προέβλεπαν την καταστροφή του κόσμου και μελέτησα άλλες τόσες καμπύλες σχετικές με τον ιό, θεωρίες πάνω στις οποίες βασίστηκε όλο αυτό το τρομοκλίμα όλων όσων ζούμε εδώ και πάνω από ένα μήνα.

Δρ Ελένη Παπαδοπούλου

Ωστόσο δεν παρατήρησα τον αντίστοιχο ζήλο να δημοσιευτεί ένα μοντελάκι, μία καμπύλη για την πορεία της οικονομίας. Διότι ωραία συγκρίναμε την χώρα μας με τα φέρετρα των άλλων χωρών και είπαμε ότι κερδάμε τον ιό, αλλά δεν είδα να την συγκρίνουμε και με τις οικονομίες των άλλων χωρών και να πούμε το ίδιο.

Ένα χάρτη μόνο είδα του ΔΝΤ με τη χώρα μας μόνο μαύρη κατάμαυρη από οικονομικής άποψης, αλλά από ότι είδα το περάσαμε στο ντούκου και κάναμε ότι δεν καταλαβαίνουμε.

Μήπως τώρα που εκλείπουν οι νεκροί και τα κρούσματα και ο κυριούλης με τα γυαλάκια δε θα έχει τί να διαβάσει σε λίγο προσθέσουμε και κανένα ειδικό που θα μας λέει πόσοι άνεργοι σήμερα, πόσες κλειστές επιχειρήσεις, πόσα χρέη, πόσα δάνεια, πόσα μνημόνια. Ή τα μαθηματικά μοντέλα είναι θέσφατα όταν στηρίζουν το κυρίαρχο αφήγημα, αλλά δεν έχουν καμία χρησιμότητα όταν μιλάμε για την οικονομία;
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail