Ν. Νικολόπουλος: Μήπως κάποιοι βρήκαν αφορμή κι επιδεικνύουν την απέχθειά τους στο Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία;

Taken / pixabay
Με αφορμή την στάση κυβερνητικών στελεχών που έφτασαν στο σημείο να... υποδεικνύουν διώξεις σε βάρος χριστιανών, αισθάνομαι πως έχω υποχρέωση να τοποθετηθώ ως Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και επί 3 σχεδόν δεκαετίες Βουλευτής.

Κανείς δεν διαφωνεί ότι οι ναοί αποτελούν χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων και ότι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας είναι το υπέρτατο αγαθό που όλοι πρέπει να διαφυλάξουμε.

Ωστόσο οι κυβερνώντες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι οι ναοί είναι και χώροι λατρείας στους οποίους πρέπει σεβασμός και διακριτικός τρόπος διαχείρισης και εφαρμογής των προληπτικών μέτρων προστασίας.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Γιατί η κυβέρνηση δεν ανέθεσε την ευθύνη εφαρμογής των μέτρων στην ιεραρχία; Γιατί δεν έπραξε αυτό που συμβαίνει και σε άλλες χριστιανικές χώρες, πολλές εκ των οποίων είναι και ορθόδοξες, όπως η Σερβία, η Γεωργία, κλπ; Γιατί αλλού οι ίδιοι οι ιερείς καθοδηγούν τους πιστούς και φροντίζουν για την εφαρμογή των μέτρων, ενώ οι Έλληνες ιερείς αισθάνονται "ανίκανοι" και "παρείσακτοι";

Και ακόμα: Γιατί σε άλλες χώρες υπάρχει σεβασμός στις πνευματικές και λατρευτικές ανάγκες των πολιτών ενώ οι Έλληνες Ορθόδοξοι αισθάνονται υπό διωγμόν;

Προφανώς, οι σημερινοί κυβερνώντες δεν αντιλαμβάνονται ότι «ουκ επ’ αρτω μόνον ζησεται ανθρωπος ...». Μήπως όμως δεν είναι μόνο αυτό; Μήπως κάποιοι, με αφορμή τον κορωνοϊό, επιδεικνύουν την... απέχθειά τους στον χριστιανισμό και την Ορθοδοξία; Μήπως αισθάνονται ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να τρομοκρατήσουν τους πιστούς και να δείξουν τη σκληρότητα που... δεν δείχνουν σε καμία άλλη περίπτωση παράβασης των μέτρων;

Οι "αστυφύλακες" της πίστης ας μην ξεχνούν ότι κυβερνούν ένα κράτος το οποίο το 90% ή και παραπάνω, αποτελείται από Ορθόδοξους χριστιανούς που κουβαλούν μια βαριά και πολύτιμη παράδοση γύρω από το «Πάσχα των Ελλήνων».

Ως εδώ και μη παρέκει ο εκφοβισμός, λοιπόν.

Κάτω τα χέρια από τα ιερά και όσια των Ελλήνων!

Πάψτε να κυνηγάτε τους ιερείς και μετατρέψτε τους σε θεματοφύλακες της δημόσιας υγείας. Πάψτε να διώξετε χριστιανούς και ακουμπήστε πάνω στον πατριωτισμό και τις ικανότητές τους.

Μην προκαλείτε άλλο. Και ακούστε τον στίχο με τον οποίο ξεκινούν οι ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας: «Προσθες αυτοις κακά Κυριε, προσθες αυτοις, τοις ΕΝΔΟΞΟΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ...»
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.