Μια άλλη προσέγγιση: Ο γενικός πληθυσμός των πόλεων στην Ελλάδα έχει πιθανόν ήδη ανοσία αγέλης για τον κορωνοϊό;

jewhisperer / pixabay
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα ως σήμερα είχαμε 68 νεκρούς και 92 διασωληνωμένους και 1673 κρούσματα

Son Ofeon

Από τα γενικά αποτελέσματα για όλο τον κόσμο υπολογίζεται ως μέσος όρος ότι το 3,2% των διαπιστωμένων κρουσμάτων ήδη πέθαναν.

Επομένως , με βάση τα αποτελέσματα για την Ελλάδα οι μολυσμένοι πρέπει το πολύ να είναι (68+92)*100/3,2= 5000 άνθρωποι , υιοθετώντας την (ακραία) υπόθεση ότι θα πεθάνουν τελικά και οι 92 διασωληνωμένοι.

Τα κρούσματα όμως που εντοπίστηκαν (προφανώς περισσότερο επειδή εμφάνισαν συμπτώματα, καθώς δεν γίνονται μαζικά τεστ) είναι μόνο 1673, δηλαδή μόνο το 33,46% παρουσιάζουν παρατηρήσιμα ή σοβαρά συμπτώματα και το 66,46% είναι ασυμπτωματικοί ή πιθανόν έχουν ήδη ανοσία στον ιό .

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνω ότι η διαπίστωση αφορά στατιστικά κυρίως τις μεγάλες Ελληνικές πόλεις, καθώς στα χωριά και στις απομονωμένες περιοχές είναι μάλλον απίθανο να έχει φθάσει ο ιός από την Κίνα σε τόσο σύντομο διάστημα, αλλά και δεν γίνονται συστηματικά τεστ για τον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Μπορούμε λοιπόν να φτάσουμε στο στατιστικό συμπέρασμα ότι ο ιός έφθασε στην Ελλάδα τέλη Ιανουαρίου, μεταδόθηκε σχεδόν απαρατήρητος στο γενικό πληθυσμό των μεγάλων Ελληνικών πόλεων, πιθανόν μέσω των παράνομων μεταναστών από την Τουρκία και στον τρόπο αντιμετώπισης τους μέσω ΜΑΤ στη Λέσβο και έφτασε ήδη στο κρίσιμο ποσοστό του 65%, που εξασφαλίζει ανοσία αγέλης στον πληθυσμό.

Προφανώς, τα μέτρα περιορισμού που λαμβάνονται είναι ένα τραγικό οικονομικό λάθος.

ΥΓΣ:

H οικονομική δραστηριότητα και η παρουσία των Κινέζων στην Ελλάδα δεν είναι μικρότερη από την Ιταλία.

Η δραστηριότητα των Κινέζων στα Ελληνικά λιμάνια, καθώς και οι επισκέψεις για επενδύσεις σε ακίνητα, ίσως έχουν παίξει κάποιο βοηθητικό ρόλο στη μετάδοση της επιδημίας.

Ανεξάρτητα από αυτό, 500.000 ‘Ελληνες μετανάστες επισκέπτονταν μία φορά το μήνα τη χώρα μας για να συναντήσουν τους δικούς τους από όλο τον κόσμο.

Από τα δεδομένα της επιδημίας στο DIAMOND PRINCESS σε 15 ημέρες αυστηρής καραντίνας μολύνθηκε το 16% των επιβαινόντων. \

Επομένως, για το 65% απαιτούνται το πολύ 61 ημέρες και η μόλυνση με τον κορωνοιό στην Ελλάδα έγινε συγχρόνως με την Ιταλία.

Τα μέτρα της Ελληνικής κυβέρνησης δεν εμπόδισαν την μετάδοση της νόσου, όπως ακριβώς έγινε και στην πιο αυστηρή καραντίνα του Diamond Princess.

Οι Ιταλοί και οι Ισπανοί πληρώνουν σήμερα για την πολιτική τους στην αντιμετώπιση των μεταναστών, καθώς βρέθηκαν απότομα σε επαφή με τον ιό...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail