Ο ιός των Βαλκανίων, η Τουρκία και το χέρι που ταΐζει την Αλβανία

CristianMarin / pixabay
Επειδή μία χώρα δεν έχει μόνο ιούς, όπως νομίζουν τα τηλεοπτικά κανάλια, αλλά και πολλά άλλα προβλήματα, και μυστήριους γειτόνους, θα έπρεπε να πούμε ισως δύο πράγματα, κυρίως για την Τουρκία, που δεν αλλάζει χαβά και συνεχίζει ακάθεκτη παρα την πανδημία και την οικονομική κρίση που περνάει. 

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Λοιπόν όσο δίκιο είχε αυτή η κυβέρνηση που σφράγισε τα σύνορα στον Έβρο, και παρεμποδίζει όσο μπορεί την είσοδο μεταναστών στα νησιά, άλλο τόσο δίκιο έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση με τη συμφωνία των Πρεσπών! Εκτός του ότι δεν κινδυνεύουμε από τους Σκοπιανούς, να μη σας πω ότι τους περιμένουμε να πάνε κατά Χαλκιδική μεριά να αφήσουν κάνα ψιλό! 

Όμως αν δεν υπήρχε η συμφωνία των Πρεσπών και η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία η οποία μας απειλεί και από την Αλβανία μεριά, θα ήταν πολύ πιθανόν εδραιωμένη και στα βόρεια σύνορα μας και δεν τα ξέραμε προς τα που να κοιτάξουμε. Ήδη έχει πάει στην Λιβύη και αν δεν την αποτρέψουν άλλες χώρες, θα κάνει τη χώρα αυτή τουρκικό έδαφος. 

Επίσης συνεχίζει και παρενοχλεί Κύπρο και Ελλάδα στο Αιγαίο. Καλά είναι λοιπόν να ζούμε με την πραγματικότητα και όχι με τις φαντασιώσεις μας. Η πολεμική μας αεροπορία περιπολεί τα σύνορα των Σκοπίων, και δε διατρέχουμε σχεδόν κανένα κίνδυνο από αυτή τη χώρα, που με κάθε τρόπο έπρεπε να έχουμε τις καλύτερες σχέσεις. Τα πάντα φυσικά εξαρτώνται και από αυτούς. Τα γεωστρατηγικά παιχνίδια είναι μεγάλα και δυστυχώς έχουμε βρεθεί μέσα σε αυτά. 

Δε θέλω να φανταστώ αν η γειτονική πλέον "βόρεια Μακεδονία" δεν έμπαινε στο ΝΑΤΟ, και θα βλέπαμε Ρώσοτουρκικές δυνάμεις στα σύνορά μας, τι θα μπορούσαν να πουν, όλοι αυτοί οι ορθόδοξοι μακεδονομάχοι, που ακόμα πιστεύουν ότι θα έρθουν οι Μόσκοβοι να τους σώσουν... 

Όσο για τη γειτονική Αλβανία αν έδωσε το χώρο της Βόρειας Ηπείρου, για να εγκατασταθούν μουσουλμάνοι από την Τουρκία, να κοιτάξει καλά ποιο χέρι την ταΐζει, το οποίο δεν πρέπει να το δαγκώνει. Σε κάθε περίπτωση ο Έβρος έδειξε το δρόμο και την αξιοπρέπεια της χώρας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail