Φρένο στην επιδημία, αναμονή μείωσης κρουσμάτων αλλά και πιθανό δεύτερο κύμα στο μέλλον

knerri61 / pixabay
Τις τελευταίες μέρες υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ένα «φρένο» με μία βραδεία αύξηση των αριθμών και αναμονή για μείωση, υποστήριξε ο Σωτήρης Τσιόδρας τονίζοντας ότι τα μέτρα αποδίδουν, ήταν σημαντικά, πάρθηκαν όταν έπρεπε και δε θρηνήσαμε εκατόμβες.

Ωστόσο είναι δύσκολη η ανάκαμψη από κάποια τέτοια μέτρα και πρέπει να γίνονται με πολύ προσεκτικό και σταδιακό τρόπο. Δε μιλάμε για peak της επιδημίας αλλά για επιπέδωση της καμπύλης. 

Μιλάμε για ένα πρώτο κύμα που έχουμε πολύ σοβαρές πιθανότητες να το μετριάσουμε έτσι όπως πάμε ενώ υφίσταται η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος, κάποια στιγμή στο μέλλον, ανάλογη με την κυκλοφορία του ιού, με την ανοσία που θα έχει ο πληθυσμός και ανάλογη και με τις εξελίξεις  που θα υπάρχουν στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, ανέφερε ο καθηγητής κατά την αποψινή ενημέρωση.

Σημειώνει ότι είναι ακόμη νωρίς να μιλάμε για συζήτηση και σχεδιασμό κάποιων μέτρων επανάκαμψης. Ο σχεδιασμός εντούτοις γίνεται με πάρα πολλή προσοχή, γιατί δεν υπάρχει εμπειρία σε καμία χώρα στον κόσμο. Ακόμα και χώρες οι οποίες έζησαν ένα δεύτερο, κατά κάποιο τρόπο, κύμα, ετοιμάζονται ακόμα και για τρίτο κύμα στην Άπω Ανατολή, σε επαρχίες της Κίνας και στο Χονγκ Κονγκ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail