Ο Γιάννης με ένα ν ξέρουμε ποιος είναι, άλλο είναι που μας διαφεύγει

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στα ΜΜΕ σχετικά με τη μετάβαση του Γιάννη Βαρουφάκη στην Αίγινα. Τίτλοι, αναρτήσεις, ραδιόφωνα, απαντήσεις, δελτία τύπου, ξέρεις ποιος είμαι, δεν ξέρεις κ.ο.κ. Ωστόσο η απάντηση του ΜέΡΑ25 έχει μια ουσιαστική παράγραφο για κάτι που δε γνωρίζουμε.

Του Στρατή Μαζίδη

Διαβάζουμε λοιπόν: Για να μεταβεί στη Βουλή ο κ. Βαρουφάκης αναχώρησε με το πλοίο των 10πμ από την Αίγινα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του σε πλήρη απομόνωση από την 11η Μαρτίου στο σπίτι τους, πολύ πριν την επιβολή της απαγόρευσης κυκλοφορίας, και, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σημαντικό διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών που ακολούθησε, επέστρεψε στην Αίγινα με το πλοίο των 16.30. Τα «ρεπορτάζ» περί «σπασίματος της καραντίνας για διακοπές στην Αίγινα» είναι, προφανώς, ανάξια σχολιασμού.

Δηλαδή ο κ. Βαρουφάκης μετά της συζύγου του είναι "μόνιμοι" κάτοικοι Αίγινας από τις 11 Μαρτίου 2020. Πολύ ωραία. Ούτε οι πρώτοι που έφυγαν, ήταν, ούτε οι τελευταίοι. Υπάρχει όμως ένα "αλλά". Σίγουρα δε η απομόνωση στην Αίγινα είναι κάτι που πολλοί θα επιθυμούσαμε. Όχι μόνο τώρα αλλά για πάντα.

Είναι όμως μόνιμοι κάτοικοι Αίγινας στα χαρτιά τους ή όχι; Αυτό δε διευκρινίζεται γιατί πολλοί τον θυμόμαστε να φωτογραφίζεται στη βεράντα του με θέα την Ακρόπολη για γαλλικό περιοδικό.

Διότι αν είναι, τότε καλώς ο κ. Βαρουφάκης ταξίδεψε από την Αίγινα προς το λιμάνι του Πειραιά και αντίστροφα. Αν όμως ΔΕΝ είναι, τότε κακώς σε πρώτο χρόνο επιβιβάστηκε στο πλοίο της επιστροφής.

Όλα τα υπόλοιπα περί του ποιος είμαι εγώ και ποιος δεν είμαι, αν ειπώθηκαν, είναι σάλτσες και γαρνιτούρες. Να πάμε στην ουσία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail