Λίγο βρυχήθηκε η Εκκλησία, αμέσως δρομολογήθηκε το άνοιγμα των ναών

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Από τις 4 Μαΐου οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές για ατομική λατρεία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και τις υπόλοιπες ακολουθίες με αυστηρούς κανόνες που θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε την Εκκλησία λέγοντας: «Επιτρέψτε μου, εδώ, μία αναφορά στην Εκκλησία: Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο και τον κλήρο για την κατανόηση και τη συνεργασία μας. Δεν ήταν εύκολη για κανέναν μας η εμπειρία του φετινού Πάσχα. Αποδείχθηκε, όμως, ότι ήταν αναγκαία για όλους».

Συμπέρασμα; Η Εκκλησία της Ελλάδος με το που υπήρξε υποψία πιθανής αντίδρασης - κινητοποίησης πέτυχε να ανοίξουν οι ιεροί ναοί [4/5] για ατομική προσευχή και εν συνεχεία για μετοχή των πιστών στη λατρευτική ζωή [17/5]. Ίσως μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερα το προηγούμενο διάστημα, πάντα βέβαια με αυστηρούς κανόνες όπως αυτούς που είδαμε πχ στη Γεωργία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail