Αρμενία: Δε ζητήσαμε καμία βοήθεια από την Τουρκία για τον κορωνοϊό

Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του αρμένικου Υπουργείου Εξωτερικών, Άννα Νανγκντάλιαν δήλωσε τη Δευτέρα ότι απορρίπτει τον ισχυρισμό του Τούρκου Προέδρου ότι η κυβέρνηση της Αρμενίας ζήτησε ανθρωπιστική βοήθεια από την Τουρκία για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ερντογάν, Ιμπραχίμ Κάλιν δήλωσε ότι περίπου 100 χώρες ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ και της Αρμενίας.

Η Τουρκία έχει ήδη στείλει ιατρικές προμήθειες σε πολλές ευρωπαϊκές και αφρικανικές χώρες για να βοηθήσει στον αγώνα τους κατά της πανδημίας.

Η Νανγκντάλιαν δήλωσε ότι η συνεργασία με Τούρκους αξιωματούχους αφορούσε τη μεταφορά 73 Αρμένιων πολιτών στην Τουρκία.

"Η συνεργασία με την τουρκική πλευρά πραγματοποιήθηκε αποκλειστικά μέσα σε αυτό το πλαίσιο και εκτός αυτής η Αρμενία δεν ζήτησε άλλη βοήθεια", ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου.

"Είναι αξιοσημείωτο ότι το πλαίσιο της ενδεχόμενης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι σημαντικά περιορισμένο λόγω του συνεχιζόμενου αποκλεισμού της Αρμενίας από την Τουρκία και της απουσίας διπλωματικών σχέσεων και συνεπώς απαιτεί πραγματική καλή θέληση και εμπιστοσύνη" πρόσθεσε.

Η Αρμενία έχει 1.039 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της ασθένειας COVID-19 και 14 νεκρούς έως τη Μεγάλη Δευτέρα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Worldometer.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail