Καμία..."επική γκάφα" των Γερμανών, μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις

Η παραπάνω αφίσα του γερμανικού υπουργείου Υγείας κυκλοφόρησε χθες στα ελληνικά ΜΜΕ με τίτλους περί...επικής γκάφας, άρον άρον μαζέματος και άλλα τέτοια ανυπόστατα όμορφα για να φτιασιδώσουμε στη δική μας αντίληψη το πως αντιμετωπίζουν και που μας τοποθετούν οι φίλοι μας οι Γερμανοί.

Του Στρατή Μαζίδη

Δεν υπάρχει καμία επική γκάφα. Τουλάχιστον όχι από την πλευρά της Γερμανίας. Μια χαρά βγήκε η αφίσα που κυκλοφόρησε με όλες τις φιγούρες σε μέγεθους ενηλίκου πλην μιας, της δικής μας.

Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις και αυτό το έχουμε διαπιστώσει. Οι Γερμανοί είναι βασικοί και ιστορικοί σύμμαχοι με τους Τούρκους. Το βιώσαμε πολύ καλά στις παραμονές του Α' ΠΠ με τη Γενοκτονία και στο Β' ΠΠ όπου η Τουρκία ήταν τάχα ουδέτερη. Το αντιμετωπίσαμε επίσης στην πρόσφατη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη όπου οι Γερμανοί απέκλεισαν τη χώρα μας.

Η αφίσα απεικονίζει εξαιρετικά την τραγική πραγματικότητα. Αν δε μας αρέσει, καλούμαστε να την αλλάξουμε. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με αιχμηρά tweets. Μια καλή αρχή θα ήταν να κληθεί ο Γερμανός πρέσβης και να τα ακούσει ένα χεράκι στο υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο αν διαθέταμε αυτήν την αναγκαία ελάχιστη ποσότητα αξιοπρέπειας, το πιθανότερο είναι πως αυτή η αφίσα δε θα είχε δημιουργηθεί ποτέ. Κι εκτός της αφίσας πολλά δε θα είχαν λάβει χώρα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail