Γιατί ο φιλελέ δεν μπορεί να αγαπάει τη χώρα του

JoBischPeuchet / pixabay
Ένας δεξιός μπορεί να αγαπάει τη χώρα του. Ένας αριστερός μπορεί να αγαπάει τη χώρα του. Ένας κεντρώος μπορεί να αγαπάει τη χώρα του. Όμως ο φιλελέ μισεί τη χώρα του και τους ανθρώπους της επειδή είναι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου από το οποίο θέλει να κερδίσει!

Ο φιλελέ είναι η ενσάρκωση του κεφαλαίου που δεν έχει πατρίδα. Φυσικά και δε θα διαχωρίσει προσφυγές από παράνομους οικονομικούς μετανάστες. Τα λεφτά μετράνε, όχι οι αλήθειες. Φυσικά και θα ειρωνευτεί εργαζόμενους και ανέργους. Τους χρειάζεται συγκεκριμένες στιγμές και τότε βάζει μπροστά τα κανάλια και την προπαγάνδα τους.

Όπως επίσης δε θα δώσει δεκάρα τσακιστή ούτε για τη Μακεδονία ούτε για κανένα άλλο εθνικό θέμα. Το όνειρό του είναι η μετατροπή της χώρας στο Μπαγκλαντές της Ευρώπης. Δε μετράνε οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου και η ευημερία τους, οι πλασματικοί αριθμοί μετράνε.

Μελίνα Κονταξή
Ιστορικός - Δρ Βαλκανικού Πολιτισμού
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail