Ναύαρχος στηρίζει τον κυβερνήτη του Ρούσβελτ και θυμάται μια ιστορία ανοικτά του Κάβο Μαλέα

Θα σας πω με λίγα λόγια γιατί στηρίζω τον Κυβερνήτη του Αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ, και πιστεύω ότι ο πρώην κυβερνήτης του πρέπει να επαινεθεί, όχι να τιμωρηθεί. Υπάρχουν καταστάσεις στην υπηρεσία μας που μένουν αξέχαστες σε όλη μας τη ζωή. Μια από αυτές είναι η παρακάτω ιστορία. 

Του Δημήτρη Τσαϊλά
υποναύαρχος ε.α.

Νύχτα ασέληνη χωρίς αστρικό φως και με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες πλέαμε ανοικτά του Κάβο Μαλέα για να συμμετάσχουμε σε διασυμμαχική αποστολή. Το πλοίο ταλαιπωριόταν και μαζί με αυτό και το προσωπικό, καθώς το θαλασσόδερναν τα μεγάλα κύματα και λάμβανε ανήσυχους διατοιχισμούς παρά τις προσπάθειές μας με το πηδάλιο να κρατήσουμε τέτοια πορεία ώστε να αποφύγουμε όσο μπορούσαμε το κούνημα. 

Τα σίδερα του πλοίου έτριζαν και από παντού έμπαζαν νερά, αν και είχαμε εκτελέσει πλήρη κατάσταση στεγανότητας. Επίσης είχαμε διατάξει απαγόρευση μετακίνησης στα καταστρώματα. Σε αυτό το περιβάλλον έρχεται ο Α’ Μηχανικός στη γέφυρα και μου αναφέρει ότι ένας ναύτης μηχανικός λείπει από την βάρδια και σε αναζήτηση δε βρίσκεται πουθενά. 

Αμέσως χάθηκε η γη κάτω από τα πόδια μου, και έδωσα εντολές για αναστροφή του πλοίου και ότι άλλο απαιτείτο για την ανεύρεση του εκτιμώμενου ναυαγού (το χειρότερο σενάριο). Τελικά, ο ναύτης μηχανικός, μετά από περίπου μισή ώρα βρέθηκε κάπου χωμένος σε μια ανθρωποθυρίδα όπου είχε πάει ζαλισμένος και ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση. 

Την αναφέρω αυτή τη βιωματική ιστορία για να σας καταστήσω κοινωνούς ότι σε καιρό ειρήνης, δεν μπορεί να υπάρξει πιο σημαντικό έργο για κυβερνήτες σε όλα τα επίπεδα από το να προστατεύσουν τη ζωή των υφισταμένων τους. Αυτοί είναι οι γιοι και οι κόρες μας. Είναι τα πολυτιμότερα περιουσιακά μας στοιχεία πέρα από το μέτρο. 

Σαφώς και είναι σεβαστή η πίστη προς την ιεραρχία αλλά πρέπει να είναι και προς τα κάτω στην αλυσίδα διοικήσεως. Η αλυσίδα διοικήσεως είναι σεβαστή αλλά δεν είναι μια ιερή αγελάδα. Τα πιθανά λάθη από αίσθημα αυξημένης ευθύνης πρέπει να συγχωρεθούν. Οι στρατιωτικές υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά με άλλο τρόπο. 

Επιπλέον, και εκτός εάν υπάρχουν πρόσθετες πληροφορίες για το επεισόδιο του Αεροπλανοφόρου Ρούσβελτ που δεν είναι προς το παρόν γνωστές, ο Κυβερνήτης θα πρέπει να αποκατασταθεί αμέσως και αργότερα να εξεταστεί ευνοϊκά για προαγωγή στο βαθμό του ναύαρχου. Έδειξε υποδειγματικές ιδιότητες ηγεσίας, Κατάλληλη φροντίδα για τους συνεργάτες του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail