Το ηλεκτρονικό εμπόριο μέσα στην κρίση χαριστική βολή για τον “εμποράκο”

Το κλείσιμο με κυβερνητική απόφαση λόγω του κορονοϊού μιας μεγάλης σειράς επιχειρήσεων και καθολικά των εμπορικών δραστηριοτήτων είναι προφανές ότι αποτελεί ένα βαρύτατο πλήγμα ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και πρώτα απ’ όλα για τον μικρό εμπορικό κόσμο της χώρας.

Από: iskra.gr

Αυτό το “λουκέτο“, το οποίο αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μεταπολεμική δοκιμασία για τον εμπορικό κόσμο της χώρας, θα επιφέρει μια μεγάλη αναδιάταξη των αγορών, της κατανομής και των μεριδίων τους.

Πολλές από τις σημερινές μικρές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις εμπορικές, έχουν ήδη καταστραφεί και είτε δεν πρόκειται να ανοίξουν, ακόμα και αν παρέλθει η κρίση, είτε και αν ανοίξουν, πνιγμένες στα χρέη και τις υποχρεώσεις, δεν πρόκειται να επιβιώσουν.

Ένας παράγοντας, ο οποίος θα λειτουργήσει προσθετικά και αναπάντεχα σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του μικρού εμπορικού κόσμου, είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο μονοπώλησε την εμπορική δραστηριότητα αυτήν την περίοδο και εκτοξεύθηκε σε δυσθεώρητα ύψη.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο και η άνθηση του μέσα στην κρίση δεν ήρθε για να φύγει αλλά θα μείνει και όλα δείχνουν ότι μπορεί να κυριαρχήσει στο μέλλον.

Αυτό σημαίνει ότι στο παιχνίδι της αγοράς  κινδυνεύουν να μείνουν μόνο οι μεγάλες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και εμπορικές δραστηριότητες  που έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν ηλεκτρονικά δίκτυα επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πελάτες και ηλεκτρονικά δίκτυα πώλησης και διανομής των προϊόντων τους.

Όλα δείχνουν ότι ο χρηματιστικός καπιταλισμός των πολυεθνικών επιχειρήσεων και οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται για να μην αφήσουν χώρο στη μικρή επιχείρηση, πράγμα που σημαίνει, πέραν των άλλων και μια μεγάλη έκρηξη της ανεργίας.

Ιδιαίτερα σε μια φάση καθίζησης του τουρισμού οι μικρομεσαίες δραστηριότητες της περιφέρειας και ιδιαίτερα οι εμπορικές, κινδυνεύουν με θάνατο.

Αυτήν την ώρα μόνο μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα μπορεί να προσφέρει ανάσα και να στηρίξει τον μικρομεσαίο χώρο και τις θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός νέου προοδευτικού πρότυπου ανασυγκρότησης, ανάπτυξης και δικαιοσύνης στην πατρίδα μας,  απαραίτητου για να βγούμε από την κρίση.

Β.Ζ
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.