Γιατί το "οι ανθρώπινες ζωές πάνω από την οικονομία" δεν ευσταθεί

geralt / pixabay
Ο Μενουμεσπιτάκης είναι η Γκρέτα Τούνμπεργκ της ιατρικής. Δεν μοιράζονται μόνο τον ίδιο φανατισμό και τον ίδιο ιεραποστολικό ζήλο. Αμφότεροι χρησιμοποιούν το αφελές τσιτάτο "οι ανθρώπινες ζωές πάνω από την οικονομία" και είναι πεπεισμένοι πως ο ιερός σκοπός τους θα εξυπηρετηθεί με το πάγωμα της οικονομικής ζωής και την καταστροφή της παραγωγικής διαδικασίας. 

Και δεν σκέφτονται πως η οικονομική ανάπτυξη είναι αυτή που φέρνει νέες, πιο καθαρές τεχνολογίες που βοηθάνε τον περιβάλλον. Δεν σκέφτονται πως η οικονομική ανάπτυξη είναι αυτή που παρέχει τα χρήματα για ιατρική περίθαλψη, νοσοκομεία, έρευνες για φάρμακα και εμβόλια. 

Με την τακτική που ακολουθούν, όχι μόνο δε θα πετύχουν τους στόχους τους, όχι μόνο δε θα περιορίσουν τη μόλυνση του περιβάλλοντος και δε θα καταπολεμήσουν τον κορωνοϊο αλλά θα δημιουργήσουν μια ανθρωπιστική κρίση πολύ χειρότερη από αυτή που θέλουν να αποτρέψουν.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail