Ποτέ ένας αρχηγός των ΗΠΑ δεν πρόλαβε σε τρία χρόνια να κάνει τόσο κακό στη χώρα του και τον κόσμο

Ποτέ ένας αρχηγός και μάλιστα των ΗΠΑ δεν πρόλαβε σε τρία χρόνια να κάνει τόσο κακό στη χώρα του και στον κόσμο όλον.

Γιάννης Μαγκριώτης

Ο Τραμπ, ύστερα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες να πάρει το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου πρώτα με το Δημοκρατικό Κόμμα και μετά με το Ρεπουμπλικανικό, έπειτα από δέκα χρόνια σε ρόλο παρουσιαστή στην τηλεόραση των καλλιστείων των ΗΠΑ και μια αμφιλεγόμενη επιχειρηματική καριέρα στο Real Estate, εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ με τρία εκατομμύρια λιγότερες ψήφους, λόγω του εκλογικού συστήματος των εκλεκτόρων των ΗΠΑ, και όπως έχει καταγγελθεί με την υποστήριξη του «φίλου» του Πούτιν και τον μηχανισμό των fake news.

Ο Τραμπ όταν λέει «Πρώτα οι ΗΠΑ», εννοεί, όπως πλέον έχει αποκαλυφθεί, οι ΗΠΑ θα αγνοούν τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις τους προς τους διεθνείς οργανισμούς και τη διεθνή κοινότητα.

Αντιθέτως, θα υποστηρίζουν μόνο τα συμφέροντα των αμερικανικών επιχειρήσεων και την πρωτοφανή και επικίνδυνη ματαιοδοξία του.

Υπονομεύει τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τη συμφωνία για το περιβάλλον του Παρισιού, τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, άλλοτε συγκρούεται χωρίς αρχές με τη Ρωσία, άλλοτε με την Κίνα και κυρίως με την ΕΕ και ειδικότερα με τη Γερμανία.

Δηλαδή, θέλει να επιβάλει τον πρωτόγονο ναρκισσισμό του παντού υπονομεύοντας κάθε διεθνές πλαίσιο συνεργασίας, το οποίο δεν αμφισβητεί την κυριαρχία των ΗΠΑ, όμως προσφέρει και ένα υποτυπώδες αποκούμπι στα φτωχά κράτη και τους αδύναμους του κόσμου.

Ο Τραμπ προβάλλει τις υπαρκτές ολιγωρίες του ΠΟΥ στην έγκαιρη προειδοποίηση των κινδύνων από τον κορονοϊό για να υπονομεύσει έναν ακόμη διεθνή επιστημονικό διακρατικό οργανισμό με μεγάλη προσφορά στην προστασία της υγείας και ειδικότερα της υγείας των πολιτών των φτωχών χωρών.

Το κάνει για τρεις κυρίως λόγους:

1. Για να μεταθέσει στον ΠΟΥ τις ευθύνες του για τις τραγικές παλινωδίες στην αντιμετώπιση της κρίσης, στην κατάργηση του φορέα που δημιούργησε ο Ομπάμα για την αντιμετώπιση των επιδημιών και την έλλειψη στοιχειώδους επάρκειας υγειονομικού υλικού στις ΗΠΑ.

2. Για να μπορούν να εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ, κυρίως οι φαρμακευτικές, τις φτωχές χώρες χωρίς κανόνες και δεσμεύσεις και αυτός να τις χρησιμοποιεί ως όπλο άσκησης γεωπολιτικής ισχύος.

3. Για να ακυρώσει την προσπάθεια του ΠΟΥ να χαρακτηριστούν τα εμβόλια και τα φάρμακα που θα παραχθούν από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα ερευνητικά κέντρα δημόσια αγαθά, περιορίζοντας την κερδοσκοπία τους εις βάρος άλλων χωρών και κυρίως των πολιτών.

Σημαντικό είναι ότι έχει ήδη καταγγελθεί τόσο στο εσωτερικό των ΗΠΑ από την επιστημονική κοινότητα και το Δημοκρατικό Κόμμα όσο και από τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, την ΕΕ και όλες τις φτωχές χώρες.

Φυσικά έχει καταγγελθεί από τη Ρωσία και την Κίνα, όμως ειδικά η δεύτερη –πέρα από τις ευθύνες εμφάνισης και διασποράς του κορονοϊού– κερδοσκοπεί απέναντι σε όλον τον κόσμο με την πώληση υγειονομικού υλικού σε δεκαπλάσιες τιμές.

Την ίδια στιγμή, διαβάζω ότι απαίτησε να ξανατυπωθούν οι επιταγές των 1.200 δολαρίων, που θα πάρουν περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανοί πολίτες για την κρίση, προκειμένου να γράφεται το όνομά του, μιμούμενος τους πιο απολυταρχικούς δικτάτορες, λες και τα χρήματα είναι δικά του.

Μόνο ντροπή προκαλεί η συμπεριφορά του, όταν μάλιστα ηγείται μιας χώρας που, πέραν των τραγικών λαθών της, είναι το σύμβολο της ελευθερίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail