Καμπανάκι από τον Ισπανό πρωθυπουργό: η επιβίωση της ΕΕ διακυβεύεται στον πόλεμο κατά του κορωνοϊού

REUTERS / Moncloa Palace
Freepen.gr - Καθώς η Ισπανία γίνεται η πλέον μολυσμένη χώρα στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός Pedro Sanchez έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα στις Βρυξέλλες, προειδοποιώντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτύχει αν αντιμετωπίσει εσφαλμένα την πανδημία του Covid-19.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στην Guardian την Κυριακή, ο Ισπανός ηγέτης είπε ότι η προοπτική της "ένθερμης" φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησής του δοκιμάζεται από την αντιμετώπιση της πανδημίας μέχρι σήμερα.

Ο Sanchez ζήτησε αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών σε αυτή την «κρίσιμη συγκυρία» λέγοντας ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο κινδυνεύει να «υποστεί σοβαρή ζημιά».

Κάλεσε την Ένωση να προχωρήσει πέρα ​​από το νέο προσωρινό πρόγραμμα αγοράς έκτακτης ανάγκης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους, λέγοντας ότι τα μέτρα δεν αρκούν μόνα τους.

"Η Ευρώπη πρέπει να οικοδομήσει μια οικονομία συνθηκών πολέμου και να προωθήσει την ευρωπαϊκή αντίσταση, ανασυγκρότηση και ανάκαμψη. Πρέπει να το ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν με μέτρα στήριξης του δημόσιου χρέους που πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας, αναλαμβάνουν", έγραψε.

"Αν συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε με στενότητα, θα αποτύχουμε" αναφέρει ο Sanchez.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανταποκρίθηκαν στην ύφεση του 2008 με ένα πακέτο κινήτρων, ενώ η Ευρώπη ανταποκρίθηκε με λιτότητα. Όλοι γνωρίζουμε το αποτέλεσμα", σημείωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός.

"Είναι η Ευρώπη πρόθυμη να μείνει πίσω;", αναρωτιέται.

"Εάν ο ιός δεν σέβεται τα σύνορα, τότε ούτε οι χρηματοδοτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να περιορίζονται" υποστηρίζει ο Sanchez.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail