Ο Τραμπ διακόπτει τη χρηματοδότηση του ΠΟΥ: Τον κατηγορεί για απόκρυψη στοιχείων προς όφελος της Κίνας

Reuters / Denis Balibouse
Freepen.gr - Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέκοψε τη χρηματοδότηση για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, θεωρώντας τον οργανισμό υπεύθυνο για τις «αποτυχία» του να ανταποκριθεί στην κρίση του Covid-19 και κατηγορώντας τον ότι προωθεί την «κινεζική παραπληροφόρηση».

«Σήμερα δίνω εντολή στην κυβέρνησή μου να σταματήσει τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ διενεργείται έρευνα για να εκτιμηθεί ο ρόλος του… οργανισμού στη σοβαρή κακοδιαχείριση και την κάλυψη της εξάπλωσης του κορονωϊού», δήλωσε ο Τραμπ σε ενημέρωση του Λευκού Οίκου την Τρίτη, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν «καθήκον να επιμένουν στην πλήρη λογοδοσία» από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Υποστηρίζοντας ότι ο οργανισμός «απέτυχε να αποκτήσει, να ελέγξει και να κοινοποιήσει πληροφορίες εγκαίρως και με διαφάνεια», ο πρόεδρος δήλωσε ότι ο Π.Ο.Υ. απέκρυψε τα ζωτικά δεδομένα στο αρχικό στάδιο της πανδημίας Covid-19, επειδή φοβόταν να προσβάλει τις αρχές στο Πεκίνο.

"Ο ΠΟΥ απέτυχε να ερευνήσει αξιόπιστες αναφορές από πηγές στο Γουχάν που έρχονται σε απευθείας διένεξη  με τους λογαριασμούς επισήμων της κινεζικής κυβέρνησης".



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail