Μεγάλες εταιρείες ρούχων ακυρώνουν παραγγελίες δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία - Βυθίζουν τις εξαγωγές

εικόνα DΗΑ
Freepen.gr - Οι Τούρκοι κατασκευαστές ρούχων λένε ότι οι εξαγωγές ενδέχεται να μειωθούν κατά 80% καθώς οι πελάτες στο εξωτερικό ακυρώνουν παραγγελίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, μεταδίδει το diken.com.tr.

Οι εταιρείες βρίσκονται σε συνομιλίες με παγκόσμιες μάρκες όπως η H & M, η Marks & Spencer και η Primark σχετικά με τις πληρωμές και τις παραγγελίες, σύμφωνα με τον Mustafa Gültepe, επικεφαλής της Ένωσης Εξαγωγέων Ενδυμάτων της Κωνσταντινούπολης. Εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε είδη ρουχισμού βρίσκονται τώρα σε αποθήκες αναμένοντας την αποστολή τους, ανέφερε ο Gültepe.

Οι εξαγωγές από τον κλάδο μειώθηκαν κατά 27% το Μάρτιο, αλλά η μείωση θα μπορούσε να υπερβεί το 70% ή 80% τον Απρίλιο ή τον Μάιο, ανέφερε ο Gültepe.

Οι τουρκικές εταιρείες ένδυσης είχαν αναμένει εξαγωγές ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων φέτος, με περίπου το 70 τοις εκατό αυτού του ποσού να προορίζεται για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία, μεταδίδει το Diken.

Ωστόσο, ο Gültepe δήλωσε ότι οι κατασκευαστές εργάζονταν σήμερα στο 30% της χωρητικότητάς τους έναντι 85% πριν από τρεις μήνες. Πολλές επιχειρήσεις έχουν αναστείλει την παραγωγή, ενώ άλλες εργάζονται σε ελάχιστα επίπεδα, είπε. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί τους επόμενους τρεις μήνες τουλάχιστον, υπογράμμισε.

Ο Gültepe κάλεσε την κυβέρνηση να παράσχει οικονομική στήριξη για λιγότερες ώρες εργασίας για τουλάχιστον πέντε μήνες από τις αρχές Απριλίου. Θα πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι η κοινωνική ασφάλιση, οι φόροι και οι επιστροφές τραπεζικών δανείων θα ανασταλούν για ένα έτος, όπως τόνισε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail