Η Ε.Ε ως ανακαινίσιμη διάταξη γεωπολιτικής ισχύος

Όσοι βιάστηκαν να χειροκροτήσουν τον δοτό "επαναστάτη" Κόντε που δήθεν θα έβαζε μπουρλότο στα θεμέλια της ευρωσυμμορίας, φαντάζομαι πήραν σήμερα την κρυάδα για όλα όσα προειδοποιήσαμε από την αρχή αυτής της πυροτεχνηματικής πρωτοβουλίας. Ομοίως και εκείνοι που έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την υποστολή της σημαίας της ΕΕ από τα κυβερνητικά κτίρια της Ιταλίας. Το παιχνίδι της εκτόνωσης με φουσκωτά ανθρωπάκια στο ρόλο της βαλβίδας, το γνωρίζει καλά το σύστημα, και είναι πάντα αποτελεσματικό στα κοινωνικά στρώματα που διαθέτουν ελάχιστες πολιτικές εμπειρίες...

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Καιρός να αρχίσουν να κρατάνε μικρό καλάθι, ή και καθόλου καλάθι, όσοι ονειρεύονται πως η διάλυση της ΕΕ είναι προ των πυλών και περιμένει ένα σφύριγμα για να ξεκινήσει η αποδόμηση. Η ΕΕ είναι ένα σύστημα πολιτικής ενοποίησης που απέτυχε παταγωδώς να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών, δημιούργησε όμως μια δομή εξάρτησης οικονομικά επικερδή για την ατμομηχανή που χειραγωγεί τους βηματισμούς της (Γερμανία), και ταυτόχρονα ένα ισχυρό γεωπολιτικό μέγεθος που υπό προϋποθέσεις και στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού, μπορεί να αναγορευτεί σε παράγοντα με ρόλο και λόγο στις διεθνείς εξελίξεις (Γαλλία).

Δεν είναι λοιπόν διόλου τυχαία μετά την αναμενόμενη γερμανική τρίπλα που είχε διασφαλισμένη ΚΑΙ την γαλλική ανοχή, η απροσδόκητη εμφάνιση του Γκουρία (ΟΟΣΑ) με παρέμβαση επιθετικά ιδεολογικοπολιτική (κι ας ισχυρίζεται το αντίθετο) που φρόντισε να θυμίσει στους πάντες πως μια ανακαινίσιμη διάταξη γεωπολιτικής ισχύος, ΔΕΝ εγκαταλείπεται.

Συμπέρασμα: Καλά θα κάνουν οι λαοί, να ξεφορτώσουν τον κόκορα των προσδοκιών που έχουν μπει στον αυτόματο, και να ισχυροποιήσουν τον αγώνα τους για διάρρηξη της εξάρτησης και για ολοκληρωμένη εθνική χειραφέτηση σε εντελώς διαφορετική πορεία.
Θα επανέλθουμε...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail