Η Ρωσία θα ναυπηγήσει νέο πυρηνικό παγοθραυστικό - τέρας για τη θαλάσσια διαδρομή της Αρκτικής

Freepen.gr - Το πιο ισχυρό πυρηνικό παγοθραυστικό στον κόσμο πρόκειται να ναυπηγηθεί ξανά στη Ρωσία. Το νέο σκάφος, που θα παραδοθεί στα τέλη της δεκαετίας του 2020, θα επισκιάσει τη δύναμη των υπαρχόντων παγοθραυστικών, με το νέο ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό 120-Megawatt, όπως αναφέρει το RT.

Το νέο παγοθραυστικό του Project 10510 ονομάστηκε «Leader» και πήρε το πράσινο φως την Πέμπτη, όταν το ναυπηγείο της Ρωσίας από την Άπω Ανατολή Zvezda και η εταιρεία Rosatomflot υπέγραψαν το συμβόλαιο για την κατασκευή του μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το «Leader», που σχεδιάστηκε το 2016, ξεπερνάει οποιονδήποτε υπάρχον πυρηνικό παγοθραυστικό, συμπεριλαμβανομένου του πιο ισχυρού παγοθραυστικού του Project 22220 της Ρωσίας και του κόσμου, που βρίσκεται υπό κατασκευή. Το παρθενικό σκάφος αυτού του έργου, το Arktika, υποβάλλεται σε δοκιμές και αναμένεται να ενταχθεί στον στόλο αργότερα φέτος, ενώ δύο άλλα πλοία αυτού του τύπου πρόκειται να καθελκυστούν τα επόμενα δύο χρόνια.



Ενώ το Arktika έχει τη δυνατότητα να σπάσει πάγο πάχους 3 μέτρων, τα Leader θα μπορούν να κόβουν ένα πάγο πάχους 4,3 μέτρων, καθώς και να παραμένουν στη θάλασσα για οκτώ μήνες χωρίς είσοδο σε λιμάνι.

Το πλοίο θα έχει μήκος πάνω από 200 μέτρα - ελαφρώς λιγότερο από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου και ύψος περίπου 40 μέτρων, ίσο με ένα κτίριο κατοικιών 13 ορόφων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail