Γιατί δε λέει δημόσια ο πρωθυπουργός ότι ΔΕΝ πιστεύει στο Θεό αφού μυρίζει πια αρχαία Ρώμη;

congerdesign / pixabay
Φέτος δε θα πάμε στις εκκλησιές μας. Φέτος θα προσευχηθούμε σπίτι μας. Φέτος το ένα. Φέτος το άλλο. Αυτά ακούμε διαρκώς από συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι πιθανότατα ούτως ή άλλως δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το Θεό. Άλλωστε πρόσφατα ο πρωθυπουργός ανήρτησε ότι πήγε στην εκκλησία και μίλησε στον...εαυτό του.

Του Στρατή Μαζίδη

Είναι λογικό. Όταν μάλλον δεν πιστεύεις πραγματικά στο Θεό, να απευθύνεσαι στον εαυτό σου. Το ανεξήγητο είναι για ποιο λόγο να πας στην εκκλησία για να το κάνεις αυτό. Στη χώρα μας οι εκκλησίες έκλεισαν. Σε άλλες χώρες είτε δεν έκλεισαν, πχ Βουλγαρία, Σερβία είτε λειτουργούν λαμβάνοντας κάποια μέτρα, όπως πχ Ρωσία, Ρουμανία και Γεωργία. Διαφορετικές πολιτικές και θρησκευτικές ηγεσίες.

Οι επιδόσεις τους; Γεωργία 3 νεκροί. Σερβία 80 νεκροί, Βουλγαρία 29 νεκροί. Στις χώρες αυτές όχι μόνο δεν παρατηρείται καμία διάδοση του ιού λόγω της χριστιανοσύνης αλλά μάλλον τα πάνε εξαιρετικά καλά. Το γιατί ας το αναλογιστεί ο καθένας μας.

Προσωπικά αισθάνθηκα ιδιαίτερα άβολα ως πολίτης αυτής της χώρας βλέποντας δεκάδες αστυνομικούς να αναζητούν έναν ιερέα, όσους τον βοήθησαν και όσους λίγους θέλησαν να κοινωνήσουν. Γιατί; Επειδή δεν αρνήθηκε να τους κοινωνήσει. Επειδή του ζήτησαν το Σώμα και το Αίμα του Θεού. Ένας διορισμένος υφυπουργός ζητά τη δίωξή τους, όταν για άλλα πραγματικά επικίνδυνα, δε φαίνεται να κάνει κάτι. 

Κι αναρωτιέμαι, τι θα κάνουν οι δικαστές αν είναι χριστιανοί συνειδητοί; Θα δικάσουν με το νόμο των ανθρώπων ή του Θεού; Διότι κι αυτοί μια μέρα, όπως όλοι οι άνθρωποι, θα δώσουν απολογία.

Αν ο διορισμένος υφυπουργός Π.Π. λαμβάνει αυτές τις πρωτοβουλίες από μόνος του, τότε επέφερε ήδη θανάσιμο πλήγμα στην κυβέρνηση, την οποία πολλοί ψήφισαν για να φύγει ο κακός "ΣΥΡΙΖΑς". Μάλλον διαπιστώνουν πως δε δικαιώνονται. Μπορεί όπως μετά την αψυχολόγητη κίνηση της αποστολής των ΜΑΤ στα νησιά, εκεί όπου το κράτος ηττήθηκε, να την ξανασώσει ο Ερντογάν. Μπορεί όμως και όχι.

Αν ο διορισμένος υφυπουργός Π.Π. δε λαμβάνει αυτές τις πρωτοβουλίες από μόνος του, αλλά απλά είναι αυτός που φαίνεται μπροστά [και συνεπώς αναλώσιμος αν δεν το έχει αντιληφθεί] τότε δεν είναι πιο παστρικό να βγει ο πρωθυπουργός και να παραδεχθεί δημόσια ότι πολύ απλά ΔΕΝ πιστεύει και κατά συνέπεια θεωρεί το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού ως πιθανό φορέα μετάδοσης ασθενειών; Διότι ας είμαστε ειλικρινείς, ο κόσμος στις πιο πολλές εκκλησίες είχε ήδη μειωθεί δραματικά πριν τις κλείσετε μετά την πάσα της Ιεραρχίας, άρα δεν υπήρχε πρόβλημα και σίγουρα υπήρχαν πολλά βήματα και μέτρα να ληφθούν. Δε λήφθηκαν όμως διότι το πρόβλημα λέγεται Θεία Κοινωνία, την οποία αμφισβητεί. Δεν τον ψέγει κανείς για αυτό. Όστις θέλει, είπε ο Κύριος. Κι έπειτα πολύ φοβάμαι ότι με τις αποφάσεις και την αφωνία τους, την αμφισβητούν και πολλοί αρχιερείς. Άλλωστε οι αρχιερείς της εποχής Τον σταύρωσαν με μια δίκη παρωδία μέσα στη νύχτα βασισμένοι σε ψευδομάρτυρες.

«Ιδού ούτος κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών εν τω Ισραήλ και εις σημείον αντιλεγόμενον». Είναι αντιλεγόμενο σημείο ο Χριστός και όπως είπε ήρθε να βάλει φωτιά στον κόσμο, να ανατρέψει κατεστημένα και κακώς κείμενα. Ήταν επαναστάτης κι αντισυμβατικός. Ο δε Πατέρας του, σε αντίθεση με πατεράδες πορφυρογέννητων, Τον θυσίασε για να σώσει τους πολλούς.

Είναι πολύ προτιμότερο να πει την αλήθεια. Πως δεν πιστεύει διότι απλά δε γίνεται ένας χριστιανός να καταδιώκει χριστιανούς γιατί κοινώνησαν. Μυρίζει άλλωστε αρχαία Ρώμη. Τι τον εμποδίζει; Ο Θεός σίγουρα όχι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail