Πάμε για καμπυλοποίηση των επιπεδωμένων Ελλήνων με το νέο...δίκαιο μνημόνιο

«Ασφαλώς στον καιρό που έρχεται καραδοκούν δυσκολίες, στην Υγεία αλλά και στην Οικονομία, το παρατεταμένο «πάγωμα» της οποίας έχει κοινωνικό πρόσημο. Γιατί «παγώνει» ταυτόχρονα και τις αδικίες, πλήττοντας πρωτίστως τους πιο αδύναμους. Κανείς δεν αρνείται ότι, μετά τον κορωνοϊό, η κρίση θα είναι βαθιά και παγκόσμια. Και καθώς η πανδημία χτύπησε όλους, όλοι θα πρέπει να σηκώσουν και τα βάρη των συνεπειών της. Με τρόπο όμως δίκαιο και με συμμάχους την αλήθεια και τον ρεαλισμό» ανέφερε κλείνοντας το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός.

Του Στρατή Μαζίδη

Οι δυσκολίες στην οικονομία είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από τα τέλη του 2019, ωστόσο ο κορωνοϊός μάλλον ήρθε ως δώρο στην κυβέρνηση που κατέβασε το γενικό ώστε η πλειοψηφία, η οποία δεν πολυβασανίζει την σκέψη της να μην προσέξει τις πρώτες καμμένες λάμπες αλλά να παρασυρθεί από το απότομο σκοτάδι.

Άλλωστε πριν κατέβει εντελώς ο γενικός, θα μπορούσαν απλά να είχαν κατέβει κάποιες ασφάλειες με...ασφάλεια.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε στους πεθαμένους ότι πρέπει να δώσουν κι άλλο αίμα. Όταν όμως ακούμε δίκαιους τρόπους θυμόμαστε τα τελευταία δέκα χρόνια. Ήταν "δίκαιο" ο ΦΠΑ από το 21% να φτάσει στο 24%. Όπως ήταν "δίκαιο" να βάζουμε καύσιμα αλλά να αγοράζουμε φόρους. "Δίκαιο" ήταν ακόμη να πληρώσουμε εκείνο το...έκτακτο επασφάλιστρο κινδύνου στα σπίτια μας, έτσι το είχε ονομάσει ο Βενιζέλος. Τόσο "δίκαιο" και "έκτακτο" που θα το πληρώσουμε για δέκατη χρονιά! Και μην τσιμπάτε στη μείωση ενός φόρου που δε θα έπρεπε να υπάρχει. Επίσης "δίκαιο" ήταν και παραμένει οι επαγγελματίες να πληρώνουν το βενιζελειακό τέλος επιτηδεύματος, ένα χαράτσι επειδή τολμούν να δουλέψουν.

"Δίκαια" είναι επίσης όλα τα καπέλα στους λογαριασμούς ρεύματος. "Δίκαιη" ήταν η ισοπέδωση των μισθών, αναγκαστικά όταν ισοπεδώθηκαν πολλοί εργοδότες ή το οριζόντιο τσάκισμα των συνταξιούχων εξισώνοντας ανθρώπους που είχαν 35 και 40 έτη δουλειάς με όσους βγήκαν στο καθισιό με 15 και 20 έτη.

Όπως "δίκαιο" ήταν να κλειστεί ο λαός στο σπίτι του δύο μήνες επειδή οι κυβερνώντες διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας που ούτως ή άλλως χρειαζόταν βοήθεια. Ο μόνος δίκαιος τρόπος είναι πλέον να "προσφέρουν" και οι κομματικά διορισμένοι στρατοί. Πολύ αμφιβάλλω όμως αν θα τολμήσει κάτι τέτοιο ο πρωθυπουργός. 

Πιο πιθανά βλέπω νέα..."επασφάλιστρα κινδύνου" και διάφορες καινές φορολογικές επινοήσεις. Δεν ξέρω αν ο κ. Τσιόδρας που τις μονές ημέρες φορά μάσκα και τις ζυγές όχι, ισχυρίζεται ότι επιπεδώσαμε την καμπύλη, ας δει τώρα πως θα καμπυλοποιηθούν οι από χρόνια επιπεδοποιηθέντες Ελληνες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail