Ο Κόκκινος Δράκος επιστρέφει στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας ενώ οι ΗΠΑ μαστίζονται από τον κορωνοϊό

ΑFΡ 2020 / ΑΝΤΗΟΝΥ J. RΙVΕRΑ
Freepen.gr - Καθώς η Κίνα ξαναρχίζει τις κανονικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένες στη μάχη με τον κορωνοϊό καθώς για την ώρα δεν μπορούν να ξεφύγουν, σημειώνει το Sputnik.

Ο Κινέζος Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) πραγματοποίησε στρατιωτικά ασκήσεις με πλοία, υποβρύχια και μαχητικά αεροσκάφη στις αμφισβητούμενες περιοχές της Θάλασσας της Νότιας Κίνας στα τέλη Μαρτίου, περιοχήη οποία  βλέπει συχνά την παρουσία πλοίων του Ναυτικού των ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις του PLA πραγματοποίησαν ασκήσεις με πυρά και σενάρια αντι-αεροπορικά, κατά πλοίων επιφανείας, ανθυποβρυχιακά και τροφοδοσίας.

Απουσία των περιπολιών των ΗΠΑ

Τα ύδατα της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, τα οποία αμφισβητούνται από 5 χώρες και την Ταϊβάν αλλά ελέγχονται κυρίως από το Πεκίνο, συχνά τα επισκέπτονται πλοία των ναυτικών των ΗΠΑ που ισχυρίζονται ότι διεξάγουν ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων, αμερικανικοί καταδρομικά και αεροπλανοφόρα έρχονται μερικές φορές κοντά στα νησιά που φιλοξενούν κινεζικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, παρά τις συνεχείς απαιτήσεις του Πεκίνου για να σταματήσουν αυτές τις "προκλήσεις"

Επί του παρόντος όμως, τα ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι απαλλαγμένα από την αμερικανική παρουσία, επειδή το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας αγωνίζεται να περιορίσει την πανδημία του κορωνοϊού που έχει πλήξει κάποια αμερικανικά πολεμικά σκάφη. Το αεροπλανοφόρο USS Theodore Roosevelt, ένα από τα πιο πρόσφατα αμερικανικά πλοία που επισκέφθηκε τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ανέφερε πάνω από 170 περιπτώσεις λοιμώξεων του COVID-19 με τον καπετάνιο Brett Crozier, να μετατρέπεται σε ήρωα παρά το ξήλωμά του και το πλοίο να έχει δέσει στο Γκουάμ.

Ένα άλλο αμερικανικό πλοίο που ασχολείται με επιχειρήσεις στον Ειρηνικό, το USS Ronald Reagan, βρίσκεται σε ιαπωνική αποβάθρα υπό συντήρηση, ενώ το πλήρωμά του αναφέρει επίσης αρκετές περιπτώσεις COVID-19.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail