Η Τρίπολη τρέχει ξανά στον Ερντογάν και ζητά στρατιωτική βοήθεια

Freepen.gr - Οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Fayez al-Sarraj (GNA) ζήτησαν από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να τους παρέχει στρατιωτικές προμήθειες για τις χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές δυνάμεις, μετά τις συντριπτικές ήττες τους τα τελευταία 24ωρα στη μάχη τους ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) αναφέρει το  addresslibya.co επικαλούμενο το Reuters.

Το Reuters εξήγησε ότι ο Ειδικός Εκπρόσωπος της Λιβύης στην Τουρκία, Amirullah Eichler,  έγραψε σε ένα tweet ότι η GNA ζήτησε από την Τουρκία επίσημη στρατιωτική βοήθεια.

Ο Eichler πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να παραμείνει αδιάφορη στο αίτημα της GNA, το οποίο περιέγραψε ως «νόμιμο και επίσημο», να της παρασχεθεί στρατιωτική βοήθεια και επιβεβαίωσε την απάντηση της Άγκυρας, λέγοντας: «Θα τους δώσουμε μια θετική απάντηση».

Αυτό συνέβη αφού ο Γενικός Διοικητής του LNA, ο στρατάρχης Khalifa Haftar ανακοίνωσε την απάντηση της Γενικής Διοίκησης του LNA στη βούληση του λαού της Λιβύης να δώσει εντολή στον στρατό να ηγηθεί της χώρας στην επόμενη φάση.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail