Ο «επιτάφιος του Μαξίμου»

Αφού δεν ήθελαν να βγει ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του ΧΡΙΣΤΟΥ δεν έχει και ΑΝΑΣΤΑΣΗ για αυτούς.

Στον δικό τους όμως «μουσικό καλλιτεχνικό επιτάφιο» βγήκαν οικογενειακά.

Βοά η γη , βοούν και τα επουράνια «ποιον λαό ΘΕΟΥ δουλεύεται;»

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναρωτιούνται επίσημοι αναλυτές

« Πολύς λόγος έγινε όλη αυτή τη περίοδο της δύσκολης καραντίνας για τους “λίγους απερίσκεπτους” οι οποίοι “συνωστίζονταν” σε περιοχές μεγάλων πόλεων , κυρίως για να βγουν έξω από τους τέσσερις τοίχους των διαμερισμάτων τους. Δεν ζούμε όλοι σε μεζονέτες των εκατοντάδων τετραγωνικών. Αρκετοί ζούμε σε σπίτια που δεν ξεπερνούν τα 100 τ.μ και πάρα πολύς κόσμος σε σπίτια των 50 και 70 τ.μ.

Και τι δεν ειπώθηκε και γράφτηκε για όσους βγήκαν να περπατήσουν, να τρέξουν, να κάνουν μια βόλτα με τα παιδιά τους στο παραλιακό μέτωπο της νότιας Αττικής και στη παραλία της Θεσσαλονίκης. Έξαλλος ήταν ο κ.Χαρδαλιάς και ο κόσμος υπάκουσε, μαζεύτηκε στα σπίτια του και περιμένει την άρση των μέτρων.

Η φωτογραφία είναι έξω από το Μαξίμου, σήμερα το μεσημέρι. Η κυρία Άλκηστις Πρωτοψάλτη ανεβασμένη σε μία καρότσα φορτηγού τραγουδά για να δώσει ένα τόνο αισιοδοξίας στους Αθηναίους. Πέρασε και από τη “γειτονιά” της Ηρώδου Αττικού όπου βρίσκεται το Μαξίμου. Και η εικόνα ήταν αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία…» https://www.militaire.gr/poia-metra-gia-ton-koronoio-quot-synaylia-quot-protopsalti-sto-maximoy-kai-synostismos/

ΚΑΙ αίφνης όλοι μας αισθανθήκαμε κατάφωρα αδικημένοι και ξεγελασμένοι από τις εικόνες και τα βίντεο που είδαμε.

Αναρωτηθήκαμε γιατί αυτός ο μουσικός καλλιτεχνικός επιτάφιος που βγήκε για να τονώσει με τα όμορφα άσματα του τον λαό του κλεινού άστυ και πέρασε μπροστά από το Μαξίμου ( μόνο λουλούδια δεν του έριξαν εκεί) λέμε , άραγε προσέφερε μεγαλύτερη ωφέλεια από τον ΕΠΙΤΑΦΙΟ του ΠΑΘΟΝΤΟΣ και ΣΤΑΥΡΟΘΕΝΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ που απαγορεύτηκε να διέλθει με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα από τις συνοικίες των πιστών πολιτών για να τον ραντίσουν με αρώματα τουλάχιστον επάνω από τα μπαλκόνια τους;

Στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε δυο μέτρα και δύο σταθμά , έχουμε κάτι άλλο…κατάφωρη προσβολή της κοινής λογικής και των μέτρων υγειονομικής ασφάλειας όπως θεσπίστηκαν.

Ότι και να μας πούνε για να εξωραίσουν τα γενόμενα θα προκαλέσει περισσότερο πόνο για το ποιοι διαχειρίζονται τις ζωές μας.

Και αν μας πουν ότι όλοι αυτοί στην φωτο ήταν σε υπαίθριο χώρο και τηρούσαν τους κανόνες, τότε γιατί έβαζαν την αστυνομία να κόβει πρόστιμα σε αυτούς που έξω από Ιερούς Ναούς σε απόσταση ο ένας από τον άλλον ( και όχι σαν αυτό το μπουλούκι έξω από το Μαξίμου) επιθυμούσαν να σταθούν όρθιοι και να τιμήσουν τα ΠΑΘΗ και την ΑΝΑΣΤΑΣΗ του ΧΡΙΣΤΟΥ;

Ο Δεσπότης από τα Μετέωρα μίλησε και είπε:

''Από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο'' τόνισε χαρακτηριστικά στο κήρυγμά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος σήμερα, Κυριακή του Θωμά.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την χθεσινή εν κινήσει συναυλία από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη στις γειτονιές της Αθήνας μίλησε για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

"Αυτές τις μέρες κάναμε υπακοή στο κράτος για την ασφάλεια όλων μας και τηρήσαμε τα μέτρα, σφραγίσαμε τις εκκλησίες σταματήσαμε τις καμπάνες κλπ. Όμως είδαμε χθες, αυτούς που θεσπίσαν τους νόμους με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό, να έχουν συνωστιστεί μαζί με τους συνεργάτες του και πολλούς άλλους, ώστε να ακούσουν μία περιφερομένη συναυλία" - ανέφερε ο Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος.

"Χωρίς τα μέτρα ασφάλειας, χωρίς τις αποστάσεις κλπ. Δεν γίνεται να υπάρχουνε δύο μέτρα και δύο σταθμά. Γι' αυτό και εμείς από σήμερα ανοίγουμε τις εκκλησιές μας και είμαστε εδώ ώστε όποιος θέλει να έρθει να μας ζητήσει το λόγο" - συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κλείνοντας το κήρυγμά του ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε: "οι επιτάφιοι και η λιτανεία πείραξαν, που υπό την ευθύνη μας θα ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα οι πιστοί".https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/36766-stagon-anoigoume-tis-ekklisies-mas-kai-as-erthoun-na-mas-zitisoun-ton-logo

Αυτοί που απαγόρεψαν καμπάνες , ΕΠΙΤΆΦΙΟΥΣ

Το ηχητικό της ανωτέρας δήλωσης εδώ:

https://www.stagonnews.gr/stagon-meteoron-theoklitos-anixame-tis-portes-ke-ta-megafona-ton-ekklision/?fbclid=IwAR1U-RBdTXgtjElmH-BriesmE9_fFUDOM5xy0g0WFDpOEZukxN_tVDLljFM

Εκεί στο Μαξίμου δεν έχει ανάσταση , στο Ελληνικό Λαό όμως που θέλησαν σκοτεινοί κύκλοι να του την στερήσουν ο ΑΝΑΣΤΑΣ ΚΥΡΙΟΣ του έχει χαρίσει ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail