Η ισχυρή ένδειξη ότι πράγματι σκέφτονται εκλογές το φθινόπωρο

Τα τελευταία 24ωρα ανάμεσα σε όλες τις ειδήσεις διαβάζουμε και για το σχέδιο της κυβέρνησης να πάει σε διπλές εκλογές το ερχόμενο φθινόπωρο. Ασχέτως των διαψεύσεων ή όχι, σε αυτές τις περιπτώσεις η ουσία κρύβεται αλλού. Για αυτό πρέπει να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές των ειδήσεων.

Του Στρατή Μαζίδη

Σε αυτές τις καταστάσεις λοιπόν αξία έχει ως προς τη σοβαρότητα και την ύπαρξη φωτιάς εκτός του καπνού, του ποιος εκδίδει το δημοσίευμα. Εν προκειμένω τα δημοσιεύματα αυτά βγήκαν σε φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα, ενώ ιστοσελίδα - ναυαρχίδα του πρωθυπουργού με άρθρο τακτικού συντάκτη της υποστηρίζει την προσφυγή στις κάλπες μετά το καλοκαίρι.

Συνεπώς η κυβέρνηση που μετρά δημοσκοπικές νίκες, μέσω των δημοσιευμάτων ανιχνεύει το κλίμα. Αν την παίρνει ή όχι. Αν κρατήσει τα υψηλά ποσοστά της, τότε θα οδηγήσει τη χώρα δύο φορές στις κάλπες με πολιτικό στόχο να "σκοτώσει" το ΣΥΡΙΖΑ, διότι πολύ δύσκολα θα μπορέσει μετά να σταθεί ο Αλέξης Τσίπρας μετρώντας τέσσερις διαδοχικές εκλογικές ήττες.

Η κυβέρνηση σταθμίζει τα δεδομένα της. Ένα από αυτά είναι η επόμενη μέρα που θα ξημερώσει και θα είναι βαθύ σκοτάδι στην οικονομία. Τι θα πράξει η κυβέρνηση; Θα προστατεύσει πάλι το δημόσιο ξανασφάζοντας τα ίδια θύματα όπως συμβαίνει εδώ και 10 χρόνια; Θα στείλει το λογαριασμό στο δημόσιο που τα τελευταία χρόνια άρχισε πάλι τους διορισμούς; Ή θα πει στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες πως δεν μπορεί να εκτελέσει τους Ελληνες, συνεπώς "αντίο", το οποίο όμως θέλει μια προετοιμασία τουλάχιστον στα στοιχειώδη;

Το επιχείρημα θα είναι τύπου "νωπής λαϊκής εντολής" λόγω της αλλαγής των συνθηκών. Όπως το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ το Σεπτέμβριο του 2015, μολονότι το καλοκαίρι ξόρκιζε τις εκλογές.

Βέβαια τα πράγματα αλλάζουν σε ένα 24ωρο. Θυμηθείτε που ήταν η κυβέρνηση όταν έστελνε τα ΜΑΤ στα νησιά, που βρέθηκε στον Εβρο και σήμερα και που μπορεί να βρεθεί τώρα που άρχισαν πάλι οι αιτήσεις ασύλου, συνεχίζονται οι αφίξεις, αν η καραντίνα περάσει ένα χρονικό όριο και αν αρχίζουν να σκάνε τα κανόνια το ένα μετά το άλλο. 

Συνεπώς όλα αυτά μπορεί να ανατραπούν στην πράξη από ένα άλλο Χ γεγονός ή από πιθανό δεύτερο κύμα της επιδημίας και από το πουθενά να δούμε πχ καμιά συγκυβέρνηση.

Αφού λοιπόν όλα αυτά είναι ασκήσεις επί χάρτου, ως πολίτης, περισσότερο θα με ενδιέφερε να ενημερωθώ για τα κυβερνητικά σχέδια σε άλλους τομείς όπως πχ το πως η χώρα θα αποκτήσει επάρκεια με δική της παραγωγή στα βασικά είδη διατροφής όταν αρκετά κράτη έχουν σταματήσει τις εξαγωγές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail