Οφειλόμενη απάντηση στο "χριστιανόμετρο" ενός υφυπουργού

geralt / pixabay
«Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι δεν είναι περισσότεροι πιστοί χριστιανοί από άλλους. Πόσο μάλλον όταν παραβιάζουν οι ίδιοι τις συστάσεις της ίδιας της Ιεράς Συνόδου και τους νόμους του ελληνικού Κράτους και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας» ανέφερε ο μη εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό, υφυπουργός Π.Π..

Του Στρατή Μαζίδη

Ο υφυπουργός οφείλει να εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει ότι "θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας". Δεν είδαμε καμία συγκέντρωση κόσμου, όπως πχ προκάλεσε ο ίδιος όταν πήγε στον Εχινό, τόσο στην κλειστή αίθουσα όσο και στο δρόμο που περπατούσε μαζί με μεγάλη ομάδα ανθρώπων. 

Άρα πως ετέθη σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας; Μήπως εννοεί με τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας; Και γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα; Ποιος τον εμποδίζει; Ούτως ή άλλως σε μια τέτοια περίπτωση, δε θα πρέπει να τον ενδιαφέρει, αφού το λογικό συμπέρασμα είναι ότι δεν πιστεύει.

Ας δούμε όμως και το χριστιανόμετρο του υφυπουργού το οποίο φανερώνει την άγνοιά του γύρω από το θέμα είναι. 

Από τα λεγόμενά του είναι εμφανές ότι δεν έχει διαβάσει ούτε μια φορά την Αγία Γραφή. Οι ιερείς του Θεού, είναι ιερείς του Θεού. Σε Αυτόν δίνουν λόγο, όχι σε υφυπουργούς και πρώην δημάρχους. Αν πιστεύουν όπως κατά πάσα πιθανότητα ο υφυπουργός Π.Π. ότι η Θεία Κοινωνία μεταδίδει νοσήματα, τότε δεν είναι ιερείς αλλά θεομπαίχτες.

«Πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἢ ἀνθρώποις» (Πράξ. 5, 29). Αυτό έχουν κατά νου οι ιερείς. Επίσης ο Παύλος στην προς Εφεσίους (6,12) αναφέρει πως «ὅτι οὐκ ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς αἷμα καὶ σάρκα, ἀλλὰ πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις».

Όσο για την αναφορά στις συστάσεις της Ιεράς Συνόδου, ίσως τώρα κατάλαβαν οι Αρχιερείς το πως τους έδεσαν χειροπόδαρα για να τους επικαλούνται και να τους δακτυλοδείχνουν πως αυτοί έλαβαν την απόφαση. Φυσικά οι χριστιανοί, οι συνειδητοί, δεν εκπλήσσονται διότι γνωρίζουν πως το Ιερατείο της εποχής ήταν που συνέλαβε νύχτα, δίκασε παράνομα και βασίστηκε σε ψευδείς κατηγορίες και ψευδομάρτυρες τον Χριστό διότι τους χάλασε τη βολή.

Σαφέστατα υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους χριστιανούς. Αυτές βέβαια θα τις κρίνει ο Θεός. Δεν αναφέρομαι σε αυτούς που λένε ότι είναι χριστιανοί ενώ στέλνουν στον εισαγγελέα κληρικούς γιατί μετέδωσαν το Σώμα και το Αίμα του Θεού στους πιστούς, επειδή τους το ζήτησαν, δίνουν εντολή σε δεκάδες να πιάσουν τον ένα κ.ο.κ. Αναφέρομαι σε χριστιανούς που μπορεί να μην ομοιάζουν με εκείνους των πρώτων χρόνων, αλλά διαθέτουν στοιχειώδη συναίσθηση των παθών και των μειονεκτημάτων τους, τα οποία αντιμάχονται κάθε μέρα.

«Εν τη οικία του Πατρός μου, μοναί πολλαί είσιν» (Ίω. 4,1) λέει ο Χριστός. Το ίδιο είναι πχ ο γραφών με ένα μοναχό που εγκατέλειψε τα εγκόσμια αγωνιζόμενος και προσευχόμενος για όλον τον κόσμο; Το ίδιο είμαστε όλοι εμείς οι νωθροί με χριστιανούς που έχουν διαμοιράσει την περιουσία τους και αφιερώθηκαν στον εθελοντισμό;

Κάποιοι οφείλουν να αντιληφθούν επιτέλους ότι σε ορισμένα πράγματα, που δεν είναι κακό να μη γνωρίζουν καθώς μπορεί και να μην τα ασπάζονται, ίσως είναι κρείττον του λαλείν το σιγάν. Δεν είναι υποχρεωτικό κιόλας να μιλούν κάθε μέρα. Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί δε μιλούν όσοι θα έπρεπε κι ανέλαβαν αυτόν το ρόλο.

Καλή Ανάσταση!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail