κ. Ευαγγελάτο; Μην κρίνετε [και καταδικάζετε] για να μην κριθείτε

lechenie-narkomanii / pixabay
Ο ιός δε με φοβίζει τόσο, όσο οι άνθρωποι, οι οποίοι μπορούν να αποδειχθούν περισσότερο επικίνδυνοι. Άλλωστε κι αυτός ο ιός είτε προέκυψε σε εργαστήριο, είτε σε τσιμπούσι με νυχτερίδες, ήταν ανθρώπινο το χέρι που του έδωσε αέρα. Ωστόσο η σκληροκαρδία είναι πιο επικίνδυνη.

Του Στρατή Μαζίδη

Μια από τις πρώτες κινήσεις σε όλη αυτήν την περίοδο ήταν να διατηρήσω κλειστή την τηλεόραση όταν δεν έχει καμία ταινία. Δεν άντεχα άλλους τους δημοσιογράφους - εισαγγελείς που κατηγορούσαν ένα δοκιμαζόμενο λαό γιατί πήγε μια βόλτα στον καθαρό αέρα που οι ειδικοί τον προέτρεπαν.

Όταν υπάρχει ένα πρόβλημα, ο πανικός, οι φοβέρες και οι απειλές δεν είναι λύση αλλά μάλλον ακόμη ένας δρόμος που ανοίγει το κουτί της Πανδώρας.

Χθες λοιπόν διαδόθηκε στο διαδίκτυο βίντεο με τον κ. Ευαγγελάτο στο Mega να συνομιλεί με την υφυπουργό παιδείας και μια ψυχολόγο. Αναφέρθηκαν σε ένα εμβόλιο που καν δεν υπάρχει. Σημειώνοντας η τελευταία ότι ήδη υπάρχουν αρκετοί γονείς που βλέπουν με σκεπτικισμό έναν πιθανό εμβολιασμό τους, ο παρουσιαστής, απήντησε πρώτα ο ίδιος στην ερώτηση που απηύθυνε στην κ. Ζαχαράκη. Ισχυρίστηκε ότι έχει ασχοληθεί με το θέμα των εμβολίων και ζήτησε, για να μην πω διέταξε [με τον τόνο της φωνής του] την ποινική δίωξη των γονέων αυτών! Είναι γιατρός; Είναι ερευνητής; Δοκίμασε πρώτα το εμβόλιο πάνω του; Είναι δικαστικός λειτουργός;

Μια χώρα δικομανών που μας αρέσει να τραβιόμαστε στα δικαστήρια έχουμε καταλήξει. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε μεταξύ μας, αδυνατούμε να τα βρούμε, επιζητούμε να βγάλουμε το μάτι του άλλου και πάντα εν...δικαιοσύνη.

Τα εμβόλια σαφέστατα έχουν προσφέρει λύσεις. Είχαν όμως ενίοτε και παρενέργειες. Εδώ μιλάμε για κάτι που δεν υπάρχει και κατά την ταπεινή μου άποψη προέχει να καταλήξει ο ιατρικός κόσμος σε οριστική αποτελεσματική θεραπεία, διότι πλέον βλέπουμε πολλούς να αποδιασωληνόνται, κάτι που σημαίνει ότι οι εξαιρετικοί γιατροί μας και νοσηλευτές μας κάνουν θαυμάσια δουλειά.

Ένα φάρμακο ή ένα εμβόλιο δε βγαίνει σήμερα, και το παίρνεις αύριο. Τα υγειονομικά διαβατήρια και οι υποχρεωτικότητες με απειλές ποινικών διώξεων, δεν οδηγούν πουθενά, μόνο σε προβλήματα και διχασμό. Δεν είναι τυχαίο ότι ο καθηγητής Τσιόδρας, στο όνομα του οποίου η πλειοψηφία πίνει νερό, κατά τις τελευταίες τοποθετήσεις του αποστρέφεται τα παραπάνω και επισημαίνει ως βασικό παράγοντα τη δική μας ευθύνης να τηρούμε τους σωστούς κανόνες υγιεινής. Και εδώ που τα λέμε, αυτό κάποιοι το είχαμε... ευαγγέλιο πολύ νωρίτερα ακριβώς για να μην αρπάζουμε ιώσεις, γραστρεντερίτιδες κ.ο.κ.

Ο κ. Ευαγγελάτος είναι παρουσιαστής. Δικαιούται να πει την άποψή του όσο ακραία και να είναι; Πιθανότατα ναι. Καθώς όμως τα χρόνια πέρασαν και τα μαλλιά του άσπρισαν οφείλει κι αυτός να ζυγίζει κάτι καλά πριν το πει. Το να τρομοκρατεί τον κόσμο εμφανιζόμενος ως Ιαβέρης που θα τυλίξει ανθρώπους σε δικογραφίες με σκοπό βέβαια την καταδίκη τους, δεν τον οφελεί. Σίγουρα πάντως δεν οφελεί την κοινωνία, διότι εμάς αυτό μας απασχολεί. Αν είναι να βγούμε και να διχαστούμε μεταξύ μας, ας το ξανασκεφτούμε.

Ας μην ξεχνά και μια άλλη φορά που βρέθηκε να κολυμπά πολύ μακρύτερα του ρόλου του παρουσιαστή σε ένα δραματικό απογευματόβραδο σε κάποιο σπίτι στο κέντρο της Αθήνας πριν πολλά χρόνια.

Η απάντηση λοιπόν στον παρουσιαστή είναι μία: Επανάγαγε εις βάθος!
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail