Στα όριά του ο Ιμάμογλου με την πανδημία ενώ ο Ερντογάν βλέπει κίνηση δημιουργίας παράλληλου κράτους

Freepen.gr - Η τουρκική κυβέρνηση αποφεύγει να συνεργαστεί με το Δήμο της Κωνσταντινούπολης στις προσπάθειες κατά της επιδημίας του κορωνοϊού, έγραψε για την Cumhuriyet την Πέμπτη, ο δήμαρχος της πόλης, Ekrem İmamoğlu.

"Ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Ευρώπης, αν και καλώ εδώ και μέρες, κανείς από την κεντρική κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει, είχαμε συνάντηση με την κυβέρνηση μόλις την περασμένη εβδομάδα", δήλωσε ο İmamoğlu.

Με πληθυσμό άνω των 16 εκατομμυρίων ανθρώπων, η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και στο επίκεντρο των προσπαθειών της χώρας να περιορίσει τον ιό, καθώς περίπου το 60% των περιπτώσεων κορωνοϊού βρίσκονται στην Πόλη.

Ο İmamoğlu καλεί την κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμένη απαγόρευση κυκλοφορίας στην Κωνσταντινούπολη. Ωστόσο, οι αιτήσεις του παραμένουν αναπάντητες, είπε.

"Ελπίζω ότι τουλάχιστον θα διαχειριστούμε αυτή την περίοδο με πολύ πιο δυνατό συντονισμό και κοινή λογική από τώρα και στο εξής", δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών ανέστειλε την Τρίτη φιλανθρωπικές εκστρατείες από τους δήμους, αφού ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε μια εθνική εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων για να βοηθήσει τους Τούρκους με χαμηλό εισόδημα κατά τη διάρκεια της επιδημίας. Ο Ερντογάν κατηγόρησε επίσης τους δήμους που ελέγχονται από την αντιπολίτευση ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα παράλληλο κράτος με τη δρομολόγηση φιλανθρωπικών κινήσεων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail