Η ΕΕ πνέει τα λοίσθια και τα κουραφέξαλα για ευρωπαϊκές αλληλεγγύες πήγαν περίπατο

MabelAmber / pixabay
Η ΕΕ πνέει τα λοίσθια. Με τον κορονοϊό τελείωσαν και Σένγκεν και τα "όλοι μαζί μπορούμε", έκλεισαν τα σύνορα, η κάθε χώρα έκανε ό,τι καταλάβαινε καλύτερο και τα κουραφέξαλα για ευρωπαϊκές αλληλεγγύες πήγαν περίπατο. Τώρα πάλι η κάθε χώρα αποφασίζει σύμφωνα με τα δεδομένα της τί θα κάνει στο μέλλον, πότε θα άρει τα μέτρα, πώς θα επανέλθει στην κανονικότητα κτλ. 

Βλέποντας όλο αυτό η Κομισιόν βγάζει την κοντή μπροστά με μία ανακοίνωση και καλά να δείξει ότι συντονίζει την κατάσταση και κάτι οδηγίες τύπου "κοιτάξτε να δείτε δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, θα σας πω εγώ", για να δείξει ότι αυτή ελέγχει ουσιαστικά τις αποφάσεις των κρατών και ότι αυτή είναι ο αρχηγός.

Κατεβάζει λοιπόν έναν κατάλογο με οδηγίες και μέτρα, όπου λίγο πολύ μας λέει ότι θα κυκλοφορούμε με μάσκες, γάντια και στολή αστροναύτη,να συντονιστούν οι χώρες και να δείξουν αλληλεγγύη, για να μην έχουμε τίποτα κλεισίματα συνόρων χωρίς άδεια της Φον Κοντής. Σαν και την αλληλεγγύη που έδειξε η χώρα της όταν κατέσχεσε το υγειονομικό υλικό που πήγαινε στην Ιταλία με τους χιλιάδες νεκρούς.

Πρόκειται για μία ακόμη φλυαρία με τα αυτονόητα, όπου ανάμεσα στα αυτονόητα υπάρχουν και τα μέτρα εκείνα, για να συνεχίσουν αυτοί οι άχρηστοι να υπάρχουν στραγγαλίζοντας τα ευρωπαϊκά κράτη. Ευχαριστούμε δε θα πάρουμε.

Δρ Ελένη Παπαδοπούλου
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail