Συνελήφθη 80χρονος γιατί έκανε...like σε άρθρο κριτικής για τον Ερντογάν: Δήλωσε ότι θα του φυλούσε και τα χέρια!

Freepen.gr - Ένας 80χρονος άνδρας στην Αγκυρα συνελήφθη με κατηγορίες για προσβολή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επειδή του άρεσε μια δημοσίευση στο Facebook που ήταν επικριτική για τον πρόεδρο, σύμφωνα με τον Muharrem Erkek, βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) αποκάλυψε τη δοκιμασία του ηλικιωμένου άνδρα, του οποίου το όνομα δεν αναφέρεται, από το λογαριασμό του στο Twitter το Σάββατο. 

Όπως αναφέρει το turkishminute.com δημοσίευσε μια φωτογραφία του άνδρα στο αστυνομικό τμήμα - κρατήθηκε στις 15 Απριλίου και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος αφού έδωσε κατάθεση.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας που η τουρκική κυβέρνηση επέβαλε πρόσφατα σε άτομα άνω των 65 ετών στο πλαίσιο μέτρων που αποσκοπούσαν στον περιορισμό της επιδημίας COVID-19 στη χώρα.

Στην κατάθεσή του ο άντρας είπε ότι δεν διάβασε το κείμενο της ανάρτησης που έκανε like και δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τον πρόεδρο. Ζήτησε επίσης συγγνώμη και είπε ότι θα φιλούσε ακόμη και τα χέρια όλων των κυβερνητικών αξιωματούχων εάν ήταν απαραίτητο, κάτι που θεωρείται ένδειξη σεβασμού στον τουρκικό πολιτισμό.

Ο βουλευτής στηλίτευσε τον τρόπο αντιμετώπισης του ηλικιωμένου καθώς επίσης ότι τέθηκε σε κίνδυνο η υγεία του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail