Κοντά 650 κιλά ακατάλληλα όστρακα θα διοχέτευαν στα πιάτα μας

Εξακόσια σαράντα οκτώ κιλά και τριακόσια γραμμάρια (648,3 kg) όστρακα του είδους αχιβάδα (ruditapes decussatus) ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπόμενων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθησαν δύο (02) ημεδαποί, 35 ετών αμφότεροι, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω να μεταφέρουν εντός λέμβου τύπου μπλάβας στο λιμενίσκο “Άη Γιώργη” ποσότητες οστράκων. Κατά την άφιξη στον λιμενίσκο, κάλυψαν επιμελώς τα όστρακα, επιβιβάστηκαν σε ΕΙΧ όχημα και κατευθύνθηκαν προς αγροτική οδό, όπου και ακινητοποιήθηκαν από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και οδηγήθηκαν εκ νέου στον ως άνω λιμενίσκο και κατόπιν στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης.

Μετά από επισταμένη ζύγιση – μέτρηση διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί διακινούσαν συνολικά σαράντα έναν (41) σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους εξακοσίων σαράντα οκτώ κιλών και τριακοσίων γραμμαρίων, εκ των οποίων πεντακόσια δεκαοκτώ κιλά και εξακόσια σαράντα γραμμάρια (518,64 kg) υπολειπομένων διαστάσεων – από 2,5 εκ έως 4 εκ, κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5 εκ.

Επιπροσθέτως, για τα ως άνω αλιεύματα δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευσή τους, ενώ το σκάφος με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος τύπου μπλάβας, καθώς επίσης και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail