Γιατί έγινε συνωστισμός στις τράπεζες; Ιδού 6 πράγματα που δε γνωρίζαμε

Γιατί έγινε συνωστισμός στις τράπεζες; Ιδού 6 πράγματα που δε γνωρίζαμε αλλά ενημερώνει σχετικά ο γνωστός νομικός, κ. Δημήτριος Λυρίτσης με ανάρτησή του στο facebook:

Βγήκε και η κα Απαλλαγάκη από την ένωση ελληνικών τραπεζών να εξηγήσει τα ανεξήγητα στο ερώτημα... Γιατί παρουσιάστηκε συνωστισμός σήμερα στις τράπεζες; ... Και τι μας είπε; ... το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ με μπόλικη ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.

Να σας πω εγώ κα Απαλλαγάκη γιατί σήμερα δεν είχατε να πείτε τίποτα...

1. Γιατί οι εισπρακτικές εταιρείες, με εντολή προφανώς των εργοδοτών σας, δεν έχουν παύσει ούτε λεπτό να οχλούν με απειλές τους δανειολήπτες για την άμεση εξόφληση των οφειλών τους.
2. Γιατί οι εργοδότες σας μόνο στα λόγια έχουν υλοποιήσει τη δέσμευση τους για αναστολή των δόσεων των ενήμερων δανείων.
3. Γιατί οι περισσότεροι εκ των εργοδοτών σας δεν επιτρέπουν στους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη να πληρώσουν τις δόσεις τους είτε ηλεκτρονικά είτε στο ΑΤΜ, αλλά μόνο στο γκισέ και μετρητοίς.
4. Γιατί στο σύνολο σχεδόν των ρυθμισμένων δανείων οι εργοδότες σας δεν δίνουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών.
5. Γιατί άνω του εκατομμυρίου τραπεζικοί λογαριασμοί είναι κατασχεμένοι και πρέπει οι μισθωτοί ή οι συνταξιούχοι με τη πίστωση κάθε μισθού ή σύνταξης να προσέρχονται αυτοπροσώπως στα γκισέ για να αιτούνται την αποδέσμευση του λογαριασμού για να εισπράττουν τα χρήματα τους.
6. Γιατί αν προσέλθουν καθυστερημένα συμψηφίζετε τα ποσά αυτά με υφιστάμενες οφειλές τους.

Ζούμε στη χώρα που οι τράπεζες απολαμβάνουν μοναδικής ασυλίας. Ακόμη και σε καιρό υγειονομικής κρίσης, η υγεία των πολιτών μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της είσπραξης της τραπεζικής δόσης.

Καλό σας απόγευμα κα Απαλλαγάκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail