Η εισβολή των Γερμανών στις 6 Απριλίου 1941 και η σημερινή βελούδινη γερμανική κατοχή


WikimediaImages / pixabay
Πριν από 79 χρόνια στις 6 Απριλίου 1941, οι Γερμανοί εισέβαλλαν στην Ελλάδα με την τερατώδη πολεμική τους μηχανή. Αιματοκύλισαν, κατέστρεψαν τη χώρα, δολοφόνησαν άοπλους, πολίτες και μετά από τέσσερα χρόνια, έφυγαν χωρίς να πληρώσουν τίποτα για τα εγκλήματά τους. Τα αιματοβαμμένα χρέη τους χαρίστηκαν στη συμφωνία του Λονδίνου το 1953, όπου συμμετείχε και η "νικήτρια" Ελλάδα. Το 2002, οι Γερμανοί εισέβαλαν ξανά στην Ελλάδα ύπουλα από την Κερκόπορτα που τους άνοιξαν οι εδώ κεκαλυμμένοι μεγαλοσχήμονες Γερμανοτσολιάδες. Η εισβολή δεν έγινε με τα όπλα αλλά με ένα πολύ ισχυρότερο όπλο, το ευρώ. Ελέγχοντας το νόμισμα, τις τράπεζες, την οικονομία και τα ΜΜΕ, έλεγξαν τη χώρα μετατρέποντάς την σε αποικία χρέους, την οποία τώρα απομυζούν. 

Θεόδωρος Κατσανέβας

Σύμμαχοί τους η παραπληροφόρηση και η άγνοια μέρους του πληθυσμού που τον έχουν αποκοιμίσει με το βομβαρδισμό προπαγάνδας, μισής αλήθειας και ψεμάτων, για τα οποία θα ήταν περήφανος και ο ίδιος ο Γκέμπελς. Δημιούργησαν τεχνητά χρέη και μας υποχρεώνουν να τα πληρώνουμε πολλαπλάσια, Μας κλέβουν τη χώρα με το Υπερταμείο και προωθούν την εισβολή Μουσουλμάνων για να μας έχουν για πάντα στο χέρι. Μας μετέτρεψαν σε ένα απέραντο φτηνό ξενοδοχείο για τις διακοπές τους και αυτό το πληρώνουμε-θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά-λόγω Κορωνιού όσο καμιά χώρα στον κόσμο, αφού ο τουρισμός είναι το μεγαλύτερο θύμα της πανδημίας. Και τώρα δεν δέχονται ούτε την «κουτσή» λύση των ευρωομόλογων, δηλ. κοινών δανείων, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Μ. Βρετανία και όλες οι «κανονικές» προωθούν την έκδοση χρήματος για να ενισχύσουν τη ζήτηση και την οικονομία τους. Οι Γερμανοί είναι πάντα ίδιοι. Και ίσως είχε δίκιο ο Τσώρτισλ που έλεγε ότι πρέπει να βομβαρδίζονται κάθε τριάντα χρόνια. Ξέρουν αυτοί τον γιατί.

Η βελούδινη κατοχή

Αλλά ας δούμε πως λειτουργεί η βελούδινη γερμανική ποιο αποτελεσματικά από τη βίαη κατοχή του 1941-44. Όταν η Αγκέλα Μέρκελ επισκέφτηκε τη χώρα μας πριν από μερικά χρόνια επί Πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η Αθήνα κάηκε από τις μαζικές και βίαιες κινητοποιήσεις εναντίον της. Λίγο πριν την αναχώρηση της, η Γερμανίδα Καγκελάριος ρωτήθηκε από δημοσιογράφο, αν και πόσο την ενόχλησαν οι έντονες και μαζικές αυτές κινητοποιήσεις που την στοχοποίησαν. Και εκείνη απάντησε με πονηρό χαμόγελο: ”Κάθε άλλο, το αντίθετο θα με ενοχλούσε. Οι πολίτες πρέπει να διαμαρτύρονται. Αυτή είναι η έννοια της δημοκρατίας“.Η κουβέντα αυτή της Αγκέλας Μέρκελ, συνοψίζει την ουσία της σύγχρονης βελούδινης Γερμανικής κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας με τον έλεγχο του νομίσματος, της οικονομίας και των ΜΜΕ. Οι πολίτες μπορεί να διαμαρτύρονται και να εκτονώνονται, όσο οι κατοχικές δυνάμεις ελέγχουν την οικονομία και τα ΜΜΕ και κατέχουν την πραγματική εξουσία. Η εδώ κυβέρνηση και αντιπολίτευση,το κοινοβούλιο, αποτελούν χρηστικές προεκτάσεις αυτής της μεταμοντέρνας βελούδινης κατοχής. Αντί για την κατάληψη της χώρας μας με τα όπλα όπως στην περίοδο 1941-44, σήμερα οι απόγονοι των Ναζί χρησιμοποιούν ένα πολύ πιο αποτελεσματικό όπλο : ελέγχουν τον κουμπαρά. Και όποιος ελέγχει τον κουμπαρά βάζει τους άλλους και χορεύουν σαν τις αρκούδες στο τσίρκο.

Η μεταμοντέρνα βελούδινη κατοχή δεν χρησιμοποιεί ωμή βία όπως στο παρελθόν, η οποία δημιουργούσε ισχυρές εστίες μαζικής αντισυσπείρωσης. Δεν φυλακίζει,δεν βασανίζει ή δολοφονεί τους αντιπάλους της όπως στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της χώρας, ή όπως μεταχειρίζονται τους αντιπάλους τους τα αυταρχικά ή και δημοκρατικοφανή καθεστώτα.
Οι σημερινοί στοχευμένοι εχθροί της βελούδινης γερμανικής κατοχής της χώρας μας δεν είναι οι κουμουνιστές, οι τροτσκιστές, οι αναρχικοί, οι κάθε τύπου και είδους διαφωνούντες και αντιφρονούντες, διάφοροι “φωνακλάδες” αντιρρησίες χωρίς στόχο, σκοπό και προοπτική ανατροπής. Οι κουμουνιστές, οι τροτσκιστές, οι αναρχικοί, οι μπαχαλάκηδες και κατ’ εξοχήν οι εθνομηδενιστές, επιτρέπονται να υπάρχουν,αν δεν υποβοηθούνται, όσο δεν αποτελούν πραγματική απειλή για την ανατροπή του καθεστώτος. Οι διάφοροι ψευτο-επαναστάτες χωρίς αιτία, οι διαμαρτυρόμενοι χωρίς σκοπό και στόχο, είναι χρήσιμοι πελάτες της βελούδινης κατοχής. Αυτοί οι ανερμάτιστοι φωνακλάδες,παρέχουν μέγιστες υπηρεσίες, αφού οι αδιέξοδες φωνασκίες, οι διαμαρτυρίες, οι πορείες, οι απεργίες, ακόμα και τα βίαια επεισόδια που προξενούν, λειτουργούν ως βαλβίδες εκτόνωσης της λαϊκής οργής. Η βελούδινη μεταμοντέρνα Γερμανική κατοχή, όχι μόνο φοβάται τις διαμαρτυρίες, την αδιέξοδη οργή, τις συγκεντρώσεις, τα επεισόδια, ακόμα και τις βιαιοπραγίες, αλλά τις θεωρεί χρήσιμες για τον έλεγχο της χώρας. Όσο δεν υπάρχει συνεκτική, σοβαρή, αποτελεσματική, εφαρμόσιμη, εναλλακτική πρόταση εξόδου από την κρίση, οι διαμαρτυρόμενοι μπορούν να διαμαρτύρονται όσο θέλουν.

Η βελούδινη κατοχή φοβάται μόνο την αλήθεια

Η βελούδινη κατοχή έχει μόνο έναν φόβο. Την αλήθεια, την κοινή λογική, τα ισχυρά επιχειρήματα. Για αυτό και διαστρεβλώνει την αλήθεια και διασπείρει άπειρα ψέματα. Και πάνω απ’ όλα φιμώνει την άποψη για την έξοδο από την ευρωφυλακή που αποτελεί σήμερα τη μόνη εφικτή, αποτελεσματική, σοβαρή πρόταση απαλλαγής από την σύγχρονη γερμανική κατοχή, που μας έχει οδηγήσει στην την απέραντη φτωχοποίηση, την εξαθλίωση, τον υφαρπαγή και τον αφανισμό της χώρας. Σε αντίθεση με το χθες, το καθεστώς σήμερα διαθέτει ένα μοναδικής ισχύος πανίσχυρο όπλο με το οποίο ελέγχει την πολιτική βούληση των πολιτών : τα ΜΜΕ και ειδικότερα την τηλεόραση που έχει υποκαταστήσει τις κάννες των όπλων. Από εκεί διαδίδει ψέματα, φοβίες και φρούδες ελπίδες αγοράζοντας χρόνο. Τα ΜΜΕ και ειδικότερα η τηλεόραση με την τεράστια δύναμη της εικόνας, έχει αποδειχτεί είναι ισχυρότερη από τις κάννες των όπλων. Και η τηλεόραση όπως και το σύνολο των μεγάλων ΜΜΕ, τρέφεται από τις τράπεζες που ελέγχουν οι κατοχικές δυνάμεις.

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, έχουν παραδώσει τη χώρα σιδηροδέσμια στους Γερμανούς, συνειδητά ή ασυνείδητα. Για αυτό και η μοναδική σοβαρή πρόταση δυνητικής ανατροπής με συγκροτημένες θέσεις και αδιάσειστα επιχειρήματα, για τη συντεταγμένη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα, πνίγεται, στην ουσία απαγορεύεται να εκφραστεί στα κεντρικά ΜΜΕ όπου παίζεται τον πολιτικό παιχνίδι. Μέσα στο κοινοβούλιο βιώνουμε ένα ευτράπελο θέατρο. Εκεί συγκρούονται η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση για όλα τα άλλα θέματα εκτός από το κύριο: τον έλεγχο της χώρας από τους Γερμανούς. Κουράζονται να υποβάλλουν προτάσεις επί προτάσεων υποστηρίζοντας ότι κατέχουν τη μαγική συνταγή για να τιθασεύσουν τον δεσμοφύλακα της χώρας, τη σύγχρονη βελούδινη γερμανική κατοχή.Παράλληλα, εξωκοινοβουλευτικοί πολιτευτές και πολιτικάντηδες λένε διάφορες ανοησίες όπως ότι το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ ή ή δραχμή, αλλά το ευρώ ή η δημοκρατία! Αγνοούν στοιχειώδη οικονομικά που παραπέμπουν στη ρήση Ρότσιλντ «Δώστε μου εμένα τον έλεγχο του νομίσματος και αφήστε τους άλλους να εκδίδουν νόμους». Ή σε αυτήν του Λένιν: «αν θέλεις να καταστρέψει μια χώρα έλεγξε το νόμισμά της».

Το γελοίο του θέματος είναι ότι, μέσα αλλά και έξω από τη Βουλή, διάφοροι αυτόκλητοι εραστές της καρέκλας, αναγορεύουν εαυτούς ως «σωτήρες», κάτι σαν ουρανοκατέβατοι θαυματοποιοί Μεσσίες. Αυτοί ξέρουν καλύτερα από τους άλλους, πως θα καλυτερεύουν τα πράγματα μέσα στην ευρωφυλακή. Κυβερνώντες, αντιπολιτευόμενοι, ανερμάτιστοι «σωτήρες», θαυματοποιοί Μεσσίες, πονηροί πολιτευτές, αδιέξοδοι φωνακλάδες, επαναστάτες της κατσαρόλας χωρίς σκοπό και στόχο, συμμετέχουν συνειδητά ή ασυνείδητα σε μια μεγάλη πολιτική φαρσοκωμωδία. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην ουσία υπηρετούν το κατοχικό καθεστώς, τη μετατροπή της χώρα μας σε αποικία τύπου Μπανανίας. Δεν έχουν καταλάβει, ή κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι για να γλιτώσεις από την φυλακή δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να την γκρεμίσεις. Και ότι κανένα πρόβατο δεν σώθηκε βελάζοντας από τη σφαγή.
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.