Βαρουφάκης: Φουλ για 5ο σκληρότατο Μνημόνιο και για αυτό πρόωρες εκλογές

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον 98.4 με αφορμή και τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για μετάβαση σε νέα κατάσταση από τις 4 Μαΐου, υποστήριξε ότι ουσιαστικά το πεδίο των εκλογών έχει ανοίξει από τον Σεπτέμβριο έως τον Απρίλιο του 2021, με στόχο και την εξουδετέρωση της απλής αναλογικής, αφού είναι προφανές ότι η κυβέρνηση θα βρεθεί σύντομα μπροστά σε ύφεση χειρότερη και από αυτή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου το 2010-2011.

Έτσι, ίσως επιχειρήσει να αξιοποιήσει την όποια δημοφιλή υγειονομικά αντιμετώπιση για την ώρα της πανδημίας, ώστε πριν την λήψη μέτρων άγριας λιτότητας και φτωχοποίησης, να ανανεώσει την λαϊκή εντολή, όπως ο Τσίπρας το Σεπτέμβριο του 2015. Είναι προφανές είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, πως αφού η κυβέρνηση προτίμησε να υπαναχωρήσει και αυτή στα κελεύσματα των Βρυξελών, δηλαδή της Γερμανίας με «λαγό» την Ολλανδία, οδηγούμαστε σε νέο ακόμη σκληρότερο μνημόνιο από όσα προηγήθηκαν που θα είναι το 5ο κατά σειρά. 

Ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ 25, ανέλυσε και τις προτάσεις του κόμματος του για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα ρευστότητας δισεκατομμυρίων ευρώ και με ένα παράλληλο κούρεμα χρεών οριζόντια, ώστε να μπορέσει στη πράξη και όχι στα λόγια να επανεκκινήσει η ελληνική οικονομία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail