Έτσι γίνονται οι ΑΟΖ: Ένα ακόμη υποβρύχιο 209 για τον ναυτικό στόλο της Αιγύπτου

Freepen.gr - "Οι αιγυπτιακές ναυτικές δυνάμεις παραλαμβάνουν σήμερα το πρωί το τρίτο καινούργιο αιγυπτιακό υποβρύχιο τύπου S943 από το Κίελο της Γερμανίας", δήλωσε την Πέμπτη ο Αιγύπτιος εκπρόσωπος του στρατού, αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι έγινε η παράδοση, μεταδίδει το egypttoday.com.

Πρόκειται το τρίτο από τα τέσσερα υποβρύχια που αποτελούν μέρος συμφωνίας μεταξύ Αιγύπτου και Γερμανίας το 2014. Το υποβρύχιο τύπου 209 κατασκευάστηκε από τη γερμανική ναυπηγική εταιρεία Howaldtswerke-Deutsche Werft, που βρίσκεται στο Κίελο.

"Θεωρείται η τελευταία κατηγορία στον κόσμο αυτού του μοντέλου", δήλωσε ο εκπρόσωπος Tamer al-Refae. Αυτός ο τύπος υποβρυχίων επίθεσης διαθέτει ένα αναπτυγμένο σύστημα πλοήγησης και επικοινωνίας και φέρει ένα μεγάλο σύνολο τεχνικών συσκευών και αμυντικών μέτρων.

Το μήκος του είναι περίπου 62 μέτρα. Είναι ικανό να καταδύεται σε βάθη μέχρι 500 μέτρα ενώ μπορεί να βάλει κατά κατά στόχων επιφανείας και να ναρκοθετήσει θαλάσσιες περιοχές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail