Το λουκέτο απειλεί 100.000 πολύ μικρές επιχειρήσεις!

Εκεί φτάσαμε… Τόσο καλά τα έχουμε καταφέρει: 1 στις 7 επιχειρήσεις αντιμετωπίζει την απειλή του λουκέτου μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με την έκτακτη έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σε συνεργασία με την εταιρεία MARC, κυρίως για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις (0 – 49 άτομα προσωπικό), οι οποίες αποτελούν το 99% των ελληνικών επιχειρήσεων και προσφέρουν το 80% των θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Από: paron.gr

Τα συμπεράσματα είναι άκρως ανησυχητικά:

– 7 στις 10 επιχειρήσεις που συνεχίζουν να λειτουργούν κατέγραψαν μείωση του τζίρου τους.

– 7 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι η έλλειψη ρευστότητας.

– 1 στις 7 επιχειρήσεις (περίπου 100.000) ενδέχεται να κλείσει μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων.

– 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας θα πρέπει να επεκταθεί για τουλάχιστον 6 μήνες.
Μόλις τα τελευταία δύο χρόνια οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είχαν αρχίσει, αργά αλλά σταθερά, να ανακάμπτουν από τη δεκαετή οικονομική κρίση, οι συνέπειες της οποίας ήταν εντονότερες για αυτές. Το ξέσπασμα της πανδημίας έρχεται να δημιουργήσει μια νέα πολυεπίπεδη κρίση, οι επιπτώσεις της οποίας δεν είναι δυνατόν να υπολογιστούν ακόμη.

Φωτό: documentonews.gr
Print Friendly and PDF
Μοιράσου στο Google Plus
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον, κάντε κλικ εδώ
Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail.

Για γρήγορη και άμεση ενημέρωση ακολουθείστε μας στο Twitter και στο Google+.