Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στο Ιντλίμπ: Οι Τούρκοι κατέρριψαν δύο συριακά Su-24

Freepen.gr - Ο τουρκικός στρατός κατέρριψε δύο πολεμικά αεροσκάφη Su-24 της Συρίας (SyAAF) στο δυτικό Idlib ύστερα από την κατάρριψη ενός τουρκικού drone, το οποίο μάλιστα πανηγύρισαν οι ισλαμιστές καθώς το είχαν περάσει για συριακό αεροπλάνο.

Σύμφωνα με το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) τα δύο αεροπλάνα χτυπήθηκαν από τις τουρκικές δυνάμεις στο Idlib, αναγκάζοντας τους πιλότους να εκτοξευθούν από τα αεροσκάφη τους.

Το SANA μεταδίδει ότι και οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους. Ωστόσο, δε δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες τη στιγμή αυτή.

Η κατάρριψη αυτών των δύο αεροσκαφών σηματοδοτεί μια νέα φάση στην κλιμάκωση μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Επίσης πριν λίγο γνωστοποιήθηκε ότι κατερρίφθη και δεύτερο τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ωστόσο αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία να τονίσουμε ότι τα τελευταία 24ωρα κι αμέσως μετά το βομβαρδισμό του τουρκικού κονβόι, η κατάσταση στο Ιντλίμπ έχει μεταβληθεί εντελώς με τους ισλαμιστές να κερδίζουν διαρκώς έδαφος όπως μπορεί να διαπιστωθεί από τους σχετικούς χάρτες στις 27/2 και 1/3.

Οι ισλαμιστές εκτός του ότι έπιασαν το Σαρακίμπ και διέκοψαν ξανά την κυκλοφορία του αυτοκινητοδρόμου Μ-5, επαναπροωθούνται και στις περιοχές του νότιου τμήματος που είχαν χάσει τις τελευταίες ημέρες στη Ζαβίγια. 

Την ίδια ώρα έχει ανοίξει νέα εστία στο συριακό νότο στη Νταράα όπου έχει πραγματοποιηθεί εξέγερση με την κυβέρνηση να στέλνει άμεσα ενισχύσεις και τανκς στην περιοχή.




Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail