Η ΜΚΟ Sea Watch καλεί την ΕΕ να μεταφέρει με κρουαζιερόπλοια 40.000 μετανάστες από τα νησιά στη Γερμανία

Freepen.gr - Η γερμανική φιλομεταναστευτική ΜΚΟ Sea Watch έχει μια καινοτόμο ιδέα για το πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αντιμετωπίσει τη συνεχιζόμενη μεταναστευτική κρίση στην Ελλάδα: να ναυλώσει μερικά κρουαζιερόπλοια και να μεταφέρει μετανάστες στη Γερμανία, αναφέρει το News Morning Star.

Η Sea Watch προειδοποίησε σήμερα ότι ενώ η ευρωπαϊκή οικονομία αντιμετωπίζει κρίση, οι άνθρωποι που αναζητούν διεθνή προστασία από την «ανθρωπιστική καταστροφή στα σύνορα της Ευρώπης» κινδυνεύουν να ξεχαστούν.

"Οι κορυφαίοι operators κρουαζιερόπλοιων έχουν ήδη αναστείλει τις κρουαζιέρες τους τουλάχιστον μέχρι τον Απρίλιο", δήλωσε η φιλανθρωπική οργάνωση, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα από αυτά τα πλοία θα μπορούσαν να μεταφέρουν αρκετές χιλιάδες άτομα και να έχουν σχετικά καλά εξοπλισμένους ιατρικούς σταθμούς.

"Τα αναγκαία μέτρα καραντίνας και προστασίας από τον κορωνοϊό πρέπει να εφαρμόζονται παντού για να αποφευχθεί η εκθετική εξάπλωση, ακόμη και στα στρατόπεδα προσφύγων", δήλωσε η ιατρός της Sea Watch, Aline Wedel, που σήμερα βρίσκεται στη Λέσβο.

"Αυτό σημαίνει άμεση εκκένωση των υπερπληθυσμένων ελληνικών στρατόπεδων και στέγαση σε χώρους όπου οι άνθρωποι θα προστατεύονται από τον ιό. Τα κρουαζιερόπλοια μπορούν να κάνουν και τα δύο. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν πίσω".

Ο πρόεδρος της Sea Watch, Johannes Bayer δήλωσε: "Οι πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά, αλλά και στον τοπικό πληθυσμό, έχουν παραμείνει για αρκετό καιρό στην Ευρώπη.

Εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ενεργήσει τώρα, η ανθρωπιστική καταστροφή που ήδη συμβαίνει εκεί θα κοστίσει πολύ περισσότερες ζωές".

Η ΜΚΟ προσφέρεται να βοηθήσει τους υπεύθυνους της Επιτροπής και των κρουαζιερόπλοιων με υλικοτεχνική και ιατρική υποστήριξη για την πραγματοποίηση των εκκένωσης.

"Περισσότερες από 140 γερμανικές πόλεις και δήμοι έχουν δηλώσει την προθυμία τους να συμμετάσχουν. 40.000 ελεύθερες θέσεις διατίθενται μόνο στα ομοσπονδιακά κράτη της Γερμανίας", δήλωσε ο Bayer και συμπληρώνει:

"Με τρέχοντα δάνεια ύψους άνω των € 8 δις, το γερμανικό κράτος είναι ένας από τους κορυφαίους χρηματοδότες κρουαζιερόπλοιων από τη μια πλευρά και από την άλλη η Γερμανία ήταν ένα από τα κράτη-αρχηγούς πίσω από την καταστροφή του ελληνικού συστήματος υγείας στο πέρασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007.

"Όποιος αποτύχει να εξασφαλίσει ότι οι άνθρωποι θα εκκενωθούν τώρα θα είναι συνένοχος στον πιθανό θάνατο εκατοντάδων".

Η Mission Lifeline, μια άλλη γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση, προετοιμάζεται να εκκενώσει τα παιδιά και, αν είναι μαζί τους, τις μητέρες τους με πτήσεις τσάρτερ από την Ελλάδα στο Βερολίνο. Έχει ήδη ένα αεροπλάνο και έχει πραγματοποιήσει τέτοιες εκκενώσεις στο παρελθόν.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail