Στην Ινδία σφραγίζουν στο χέρι τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό [Reuters]

An Indian shows his stamped hand, indicating that the person is under "home quarantine", in Mumbai, India, on March 17, 2020.PHOTO: EPA-EFE
Freepen.gr - Οι άνθρωποι που θεωρούνται ύποπτοι για κρούσμα κορωνοϊούs στην Ινδία έχουν σφραγιστεί και παρακολουθούνται χρησιμοποιώντας τα κινητά τηλέφωνα και τα προσωπικά τους δεδομένα για να βοηθήσουν στην επιβολή της καραντίνας, δημιουργώντας όμως παράλληλα ανησυχίες για την ιδιωτικότητα και τη μαζική επιτήρηση, όπως μεταδίδει το πρακτορείο REUTERS.

Στην Ινδία περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν μολυνθεί και τέσσερις έχουν πεθάνει, με αξιωματούχους να αναφέρουν πολλαπλές περιπτώσεις ανθρώπων που σπάνε την καραντίνα.

Σε απάντηση, η δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα και η νότια Καρνατάκα ξεκίνησαν αυτήν την εβδομάδα χρησιμοποιώντας ανεξίτηλο μελάνι για να σφραγίσουν τους ανθρώπους που φτάνουν στα αεροδρόμια.

Το σφράγισμα περιλαμβάνει την ημερομηνία κατά την οποία ένα άτομο πρέπει να παραμείνει στην καραντίνα του σπιτιού.

"Όταν άκουσα για πρώτη φορά τη σφράγιση στη Βομβάη, σκέφτηκα ότι ήταν ψευδής είδηση", δήλωσε ο δικηγόρος του Supreme Court, N S Nappinai, ειδικός στη νομοθεσία περί απορρήτου δεδομένων.

"Κατανοώ την ανησυχία αλλά πού τραβά κανείς τη γραμμή; Πρέπει να ανασταλούν τα θεμελιώδη δικαιώματα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως αυτή;".

Στην Ινδία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι αντλούν επίσης στοιχεία πολιτών και κρατήσεων από τις αεροπορικές εταιρείες και τους σιδηροδρόμους για την παρακολούθηση υπόπτων κρουσμάτων.

"Βρήκαμε ανθρώπους που είχαν σφραγιστεί και ταξίδευαν. Είχαν υπογράψει ότι δεν θα ταξιδέψουν επειδή θα μπορούσαν να είναι φορείς του κορωνοϊού", δήλωσε ο Αρμάνα Βαλζάντε, από τη γραμματεία του τμήματος υγείας της Μαχαράστρα.

"Είναι επίσης καθήκον τους να σταματήσουν τη μόλυνση. Η σφράγιση είναι απαραίτητη και πολύ χρήσιμη για τη μείωση της εξάπλωσης ", δήλωσε στο Ίδρυμα Thomson Reuters, προσθέτοντας ότι κανείς δεν έχει εγείρει αντιρρήσεις μέχρι στιγμής.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail