Ο εγκέφαλος του Σαρλ Μισέλ που ήρθε στον Εβρο είναι στο on ή το off;

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ήλθον, είδον και απήλθον. Είδαν πόσο καλά φυλάμε τα...σύνορα της Ευρώπης. Φυσικά όλα αυτά είναι κούφια λόγια και έννοιες. Δεν υπάρχουν ευρωπαϊκά σύνορα, ούτε Ευρωπαϊκή Ενωση. Γερμανική, ίσως. Προσωπικά αυτές οι επισκέψεις συμπάθειας με αφήνουν αδιάφορο.

Του Στρατή Μαζίδη

Ωστόσο ορισμένα πράγματα δεν μπορείς να τα προσπερνάς αδιάφορα. Ανάμεσα στους επισκέπτες μας και ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και νυν Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Charles Michel. Τι είπε λοιπόν ο Michel μετά την περιήγηση στον Εβρο; Μεταξύ άλλων και το παρακάτω:

Και εμπιστευόμαστε εσάς, εμπιστευόμαστε την κυβέρνησή σας, γιατί ξέρουμε ότι ακόμα και αν έχετε μπροστά σας ένα πάρα πολύ δύσκολο και ιδιαίτερα πολύπλοκο ζήτημα, είναι πολύ σημαντικό ως Ευρωπαίοι να προστατεύετε τα σύνορά μας και ταυτόχρονα όμως να επιδεικνύετε σεβασμό για το διεθνές δίκαιο και για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Αναφερθήκατε σε πάρα πολύ σημαντικά θέματα. Πράγματι, έχουμε μία συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό και όντως είναι πολύ σημαντικό να υλοποιείται αυτή η συμφωνία. Γι’ αυτό, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχίσουμε να εγγυώμεθα την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας αλλά περιμένουμε από την τουρκική πλευρά να σέβονται και να τηρούν αυτά που υποσχέθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συμφωνίας.

Καταρχήν διαβάζουμε όλοι το "μπροστά σας" και όχι "μπροστά μας", το "έχετε" κι όχι το "έχουμε". 

Πάμε όμως στην ουσία. Αυτός ο Michel [αριστερά στη φωτογραφία] πιστεύει ακόμη ότι υπάρχει συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό; Τι εννοεί όταν λέει πως η ΕΕ θα συνεχίσει να εγγυάται την εφαρμογή της συμφωνίας; Από ποιον περιμένει να σεβαστεί τη συμφωνία και να τηρήσει τις υποσχέσεις του; Τους Τούρκους; Μα καλά δεν διαβάζει τις δηλώσεις Ερντογάν; Δεν τον ενημέρωσαν εδώ ότι ο Ερντογάν ουδέποτε τήρησε τη συμφωνία και κάθε μέρα μας έστελνε εκατοντάδες; Καλά, ο εγκέφαλός του είναι στο on ή το off; Γιατί κουβαλήθηκε στη χώρα μας; Για ούζα και βόλτα στο δέλτα; Ελπίζω αυτές τις ημέρες να συνειδητοποιούν και οι πλέον ρομαντικοί πως η χώρα μας έχει πάψει προ πολλού να αποτελεί μέλος της Ε.Ε.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail