Ο Τσίπρας (της κυβέρνησης ΝΔ) ξαναχτυπά!

Ο άνθρωπος που με τις επιλογές του αποσταθεροποίησε τα νησιά , τα έφτασε στο χείλος του εμφυλίου πολέμου στέλνοντας τις διμοιρίες των ΜΑΤ και έδωσε την ευκαιρία στον Ερντογάν να ανοίξει και το μέτωπο στον Έβρο, συνεχίζει να προκαλεί και να διχάζει .

Αποκομμένος από την τοπική κοινωνία των νησιών και ειδικότερα της Χίου, την οποία ούτε εκφράζει ούτε εκπροσωπεί πλέον, έχει αποδοθεί στην απέλπιδα προσπάθεια να διασώσει το πολιτικό του σαρκίο με κάθε τρόπο χρησιμοποιώντας ψέματα, διχαστικό και εκδικητικό λόγο.

Χθες [26-3-2020] στην Βουλή κατάφερε να αρθρώσει 15 ψέματα σε 10 λεπτά προκειμένου να δικαιολογήσει τις θλιβερές ενέργειές του, εκθέτοντας την κυβέρνηση, αποτελώντας την παραφωνία αυτές τις κρίσιμες μέρες.

Ως άλλος Κάλχας μας αποκάλυψε την διορατικότητα του να φροντίσει για την θωράκιση του νησιού απέναντι στην πανδημία του κορονοϊού, σχεδόν δύο μήνες πριν αυτή ξεσπάσει!!! Αλλά βέβαια τα κέντρα-πόλεις που ετοίμαζε θα ήταν έτοιμα στην καλύτερη περίπτωση το καλοκαίρι, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει!.

Είπε ότι το σχέδιο του με τις επιτάξεις για τα κέντρα στα νησιά, αποσκοπούσε στην "θωράκισή" τους απέναντι στην επιθετική ρητορική του Ερντογάν. Με ποιόν τρόπο; Κάνοντας αυτός ακριβώς που επιθυμεί η γειτονική χώρα. Στήνοντας προγεφυρώματα από πληθυσμούς τους οποίους γνωρίζει πολύ καλά πως να τους χρησιμοποιεί η Τουρκία. Αυτό πλέον φάνηκε ξεκάθαρα στον Έβρο.

Περιχαρής αναφώνησε ότι τριπλασιάστηκαν οι επιστροφές προς Τουρκία το πρώτο δίμηνο του 2020 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Η πραγματικότητα; 116 επιστροφές, οικειοθελείς οι περισσότερες....

(https://www.skai.gr/news/greece/ta-stoixeia-sto-metanasteytiko-grigoroteres-diadikasies-perissoteres-epistrofes# ).

Ξέχασε βέβαια να πει ότι η Αγκυρα σταμάτησε να δέχεται επιστροφές.
(https://www.tanea.gr/2020/03/22/greece/o-koronoios-vazei-to-prosfygiko-sto-eyropaiko-psygeio/?fbclid=IwAR2zFrIX3vw-sqQJZwxlPCsQsdk3q4IiTg7G-zooHAUk2cv6DEJ8SaTKsCg ).

Ξέχασε ακόμα να αναφέρει ότι το ίδιο διάστημα στα νησιά μπήκαν περίπου 6000 μετανάστες. Θα τολμήσει να επεκτείνει επ αόριστον την αναστολή εξέτασης ασύλου;.Ηδη η Τουρκία έδειξε πως θα πιέζει από δω και πέρα την κατάσταση στέλνοντας μαζικά με σαπιοκάραβα τους μετανάστες.

(https://www.mononews.gr/society/tzia-afto-ine-to-tourkiko-plio-pou-prosaraxe-gemato-metanastes-sto-limani-video)

Ανακοίνωσε ότι οι καταυλισμοί είναι προετοιμασμένοι για την επιδημία. Μάλλον θεωρεί «προετοιμασία» τους οικίσκους εξέτασης που τώρα σπεύδει να τοποθετήσει έξω από τη ΒΙΑΛ, ενώ οι καταυλισμοί είναι υγειονομικές βόμβες, υπερδιογκωμένοι και με δική του ευθύνη, όσο ποτέ στο παρελθόν.

Για τα περίφημα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων σ αυτά, ξέχασε να πει ότι η δική του απόφαση επιτρέπει «μετακινήσεις» σε ομάδες των 10 ατόμων!.

Για πολλοστή φορά, άλλαξε τη δικαιολογία για την ανάγκη της επίταξης των εκτάσεων. Στην παρούσα φάση η δικαιολογία αφορά στο ότι είναι «δημόσιες»....
Ανακάλυψε αίφνης ότι η φύλαξη των συνόρων μπορεί να προκαλέσει μείωση των ροών, αλλά ξέχασε να πει ότι η κυβέρνηση της οποίας είναι υπουργός την είχε απεμπολήσει μέχρι τα γεγονότα στον Έβρο.

Επιχείρησε να εμφανίσει αλλαγές στον αρχικό "τέλειο" σχεδιασμό των 5.000 plus κέντρων που είχε εξαγγείλει, έχοντας «κοντή μνήμη» όμως ξέχασε ότι ο ίδιος πριν τα γεγονότα μιλούσε για κέντρο ταβάνι 4.000 στη Χίο προκειμένου να γίνει δεκτό από την τοπική κοινωνία, ενώ πριν μια βδομάδα στην Σάμο εκλιπαρούσε για λίγο μεγαλύτερη χωρητικότητα από την προβλεπόμενη των 1200 στην θέση Ζερβού.

Ως νεόκοπος θαυματοποιός μίλησε για πλημμυρίδα προωθήσεων στην ηπειρωτική χώρα για να πανηγυρίσει για την αποσυμφόρηση που συντελείται συνεχώς και είναι"ορατή" πλέον στα νησιά. Ξέχασε βέβαια να πει ότι ο μεταναστευτικός πληθυσμός σ αυτά, παραμένει σταθερά κοντά στις 50000 τριπλάσιος από τότε που ανέλαβε η κυβέρνηση.

Τελικά όσα είπε είναι τόσο πραγματικά όσο η παράλληλη ύπαρξη των νησιών της Λέσβου και της Μυτιλήνης!

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα

Ολόκληρη η ομιλία του στην βουλή εδώ: https://youtu.be/HOSwmgWVXuc
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail