Ρώμη για ρωσική βοήθεια: Είμαστε στη G7 και έχουμε πολλούς φίλους στον κόσμο

Reuters / Russian Defense Ministry handout / Alexey Ereshko
Freepen.gr - Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Luigi Di Maio απέρριψε τους ισχυρισμούς πως η βοήθεια από τη Μόσχα για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού ήρθε με κρυφές προθέσεις, δηλώνοντας ότι η χώρα του δεν είχε τίποτα να φοβηθεί από τη ρωσική βοήθεια.

Σε συνέντευξή του στην Giorgia Orlandi του Euronews την Παρασκευή, η δημοσιογράφος πίεσε τον Di Maio να αποκαλύψει τον «πραγματικό σκοπό» της αποστολής της Μόσχας να παραδώσει ιατρικά εφόδια στο μεσογειακό έθνος, κάνοντας λόγο για «αμφιβολίες» και «φόβους» διεθνών συμμαχιών μετά την εκδήλωση της επιδημίας.

"Η Ρωσική Ομοσπονδία έχει στείλει μάσκες προσώπου, ανεμιστήρες, ιατρικό προσωπικό και ομάδες για να απολυμάνουν τα δημόσια κτίρια και τις πόλεις μας", δήλωσε ο Di Maio. «Έχουν βοηθήσει με το δικό τους τρόπο σε μια πράξη αλληλεγγύης».

«Η Ιταλία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να φοβάται, ως αποτέλεσμα της βοήθειας, ότι θα πρέπει να υποκύψει σε υποταγή σε άλλα κράτη. Είμαστε στη G7 και έχουμε πολλούς φίλους στον κόσμο» τόνισε ο Di Maio.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail