Μια καθηγήτρια περιγράφει την εμπειρία της προσπαθώντας να ανεβάσει υλικό στην...e-τάξη

Μπήκα σήμερα στην e-τάξη να φτιάξω μερικά μαθήματα. 5 ώρες σχεδόν για απλές ασκησούλες για 2 τάξεις Γυμνασίου και μία τάξη Α Λυκείου. Και θέλω να ανεβάσω υλικό και για άλλες δύο. Κολλάει συνέχεια και αργεί κι αν είναι να το πάμε έτσι για να φτιάξουμε κανονικά μαθήματα, θα θέλουμε 24ωρα για κάθε τάξη και φαντάζομαι άλλο τόσο θα θέλουν τα παιδιά για να μπουν και να δουλέψουν. 

Ελένη Παπαδοπούλου

Υπάρχει όμως μία βάση αυτή την στιγμή. Εφτιαξα και το λινκ για το online. Είμαι κομπλέ κα Κεραμέως μου. Κι εγώ και πολλοί από εμάς. Και αυτό που βλέπω είναι ότι έχουμε πορωθεί με αυτόν τον σχεδιασμό μαθήματος. Μας τα χαλάει η πλατφόρμα που πέφτει συνέχεια. Από γνώμες πολλών που συμμετείχαν στα online έχουν ενθουσιαστεί, παιδιά και εκπαιδευτικοί. Σε όσους λειτούργησε.

Σε αντίθεση με όσα περίμεναν όλοι όσοι δεν παραλείπουν να μας βρίσουν κάθε τρεις και λίγο, βλέπω ότι οι περισότεροι από εμάς έχουμε κάνει δουλίτσα με την εξ αποστάσεως, παρά το γεγονός ότι το κεντρικό σύστημα δεν μπορούσε να το στηρίξει, αυτό που όλοι ξέραμε δηλαδή και λέγαμε, αλλά τα λέγαμε επειδή ήμασταν συντεχνίες, όχι γιατί ξέραμε τί γίνεται. Μέχρι που τα είδαν και οι γονείς και κατάλαβαν. Ευτυχώς το υπουργείο αποφάσισε να προσγειωθεί και να ελιχθεί και έτσι έδωσε την δυνατότητα κάτι να κάνουμε. Γιατί στην αρχή πετούσε στα σύννεφα και δημιουργούσε προσδοκίες μη εφικτές.

Η αλήθεια είναι ότι όλο αυτό, για να στηθεί σωστά, θέλει πολύ χρόνο. Ουσιαστικά καλείσαι να γράψεις ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με ασκήσεις. Το καλό μας Υπουργείο θα μπορούσε τόσα χρόνια, αντί να μας βομβαρδίζει με ανοησίες για ανούσια πράγματα, να μας έχει βάλει σε αυτή την διαδικασία εδώ και έτη και τώρα να έχουμε έτοιμα ένα ωραίο αρχείο on line.

Μην με ρωτήσετε για το μαθησιακό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω. Σίγουρα είναι ένας άλλος τρόπος μαθήματος, αλλά αν μαθαίνεις καλύτερα ή δεν μαθαίνεις δεν το ξέρω ακόμη. Στις ξένες γλώσσες μία πανευρωπαϊκή έρευνα το 2012 έδειξε ότι η χρήση της τεχνολογίας δεν έφερε καλύτερα αποτελέσματα στα τεστ. Μάλλον ελαφρώς χειρότερα.

Πάντως είναι κάτι καινούριο και είμαι κι εγώ περίεργη να δω πώς θα δουλέψει.
Νομίζω θα είναι κάτι πολύ ευχάριστο για όλους μας σε αυτή την μαυρίλα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail