Η Ρωσία παρουσιάζει θεραπεία του Covid-19 με βάση υπάρχον φάρμακο κατά της ελονοσίας

Sputnik / Grigory Sysoev
Freepen.gr - Οι Ρώσοι ειδικοί πιστεύουν ότι έχουν καταλήξει σε έναν αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της λοίμωξης από τον Covid-19 χρησιμοποιώντας ένα αντι-ελονοσιακό φάρμακο. Λένε ότι δεν περιορίζει μόνο τα συμπτώματα της νόσου, αλλά επίσης αποτρέπει την αναπαραγωγή του ιού όπως αναφέρει το Russia Today.

Ενώ οι εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του ιού, υπήρξαν επίσης προσπάθειες να επαναχρησιμοποιηθούν τα υπάρχοντα φάρμακα για να βοηθήσουν ασθενείς που χρειάζονται θεραπεία. Οι Ρώσοι ειδικοί το Σάββατο δήλωσαν ότι έχουν βρει ένα τέτοιο φάρμακο - το Mefloquine - που είναι αποτελεσματικό στην αναχαίτιση του Covid-19.

Το φάρμακο, το οποίο υπάρχει από τη δεκαετία του 1970, εμποδίζει την εκφυλιστική επίδραση που έχει ο Covid-19 στα κύτταρα και δεν επιτρέπει στον ιό να αναπαραχθεί περαιτέρω, ανέφερε σε δήλωσή του ο ρωσικός Ομοσπονδιακός Ιατρικός-Βιολογικός Οργανισμός (FMBA). Πρόσθεσε επίσης ότι το ανοσοκατασταλτικό αποτέλεσμα του Mefloquine εμποδίζει την φλεγμονώδη αντίδραση που προκαλείται από την ασθένεια.

Οι Ρώσοι ιατροί εργάζονται πάνω σε ένα "αποτελεσματικό και ασφαλές πρόγραμμα για την πρόληψη της μόλυνσης από κορωνοϊό με βάση το Mefloquine, που όχι μόνο θα ξεπεράσει την αιχμή της εμφάνισης αλλά θα την ελέγξει επίσης αποτελεσματικά στο μέλλον", ανέφερε ο FMBA.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail