Βλάντιμιρ Πούτιν έφυγες κι εσύ για να αμολύσεις αετό ή τρέχει κάτι άλλο στη Συρία;

Στις 27 Φεβρουαρίου 2020 η Ρωσική Αεροπορία μαζί με τη Συριακή εξαέρωσαν τουρκικό κονβόι στο νότιο Ιντλίμπ. Τα θύματα ήταν δεκάδες. Την ίδια ώρα λίγο πιο βόρεια το Σαρακίμπ έπεφτε ξανά στα χέρια των ισλαμιστών.

Του Στρατή Μαζίδη

Από την επόμενη ημέρα ήρθαν τα πάνω κάτω. Οι ισλαμιστές με τη βοήθεια των Τούρκων ανακτούν το ίδιο εύκολα την περιοχή της Ζαβίγια όσο εύκολα την απώλεσαν ενώ διεκδικούσαν το Σαρακίμπ.

Η Ρωσική Αεροπορία είναι εξαφανισμένη. Ο Στρατός της Συρίας βομβαρδίζεται. Μπορεί να διαβάζουμε σε αξιόπιστους αναλυτές [όπως ο Ιρανός Babak Taghvaee] ότι πλήττονται δομές είτε άνευ αξίας είτε που πρόλαβαν να αδειάσουν, ωστόσο το μείζον αυτήν την ώρα και με τα σημερινά δεδομένα [καθώς στη Συρία τα πάντα αλλάζουν] είναι ότι ο Στρατός χάνει τις περιοχές που απελευθέρωσε.

Επίσης από το πουθενά άνοιξε μέτωπο στη Νταράα στο νότο ενώ σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση στη Δαμασκό μετά από πάρα πολύ καιρό. 

Το φιλοκυβερνητικό almasdarnews σημείωσε σε χθεσινή του ανάρτηση πως η ανάκτηση του Σαρακίμπ μετά τους τουρκικούς βομβαρδισμούς είναι εξαιρετικά δύσκολα καθώς επίσης ότι ο Στρατός δεν έχει τον απαραίτητο εξοπλισμό αν και πριν την τρίτη φάση της επιχείρηση στο Ιντλίμπ υπήρξαν αρκέτες αποστολές όπλων δια θαλάσσης.

Και αναρωτιέται κανείς, τι συμβαίνει στη Συρία εδώ και λίγα 24ωρα; Θα υπάρξει ρωσική αντίδραση ή τρέχει κάτι άλλο και πρέπει να ανησυχούμε διότι καλές οι φρεγάτες που πλέουν προς τα ανοικτά της Συρίας αλλά αν δε σηκωθούν τα αεροσκάφη, υπάρχει πρόβλημα. Σοβαρό...
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail