Είναι καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι

Pexels / pixabay
Είναι καλύτερα να ανάψεις ένα κερί παρά να καταριέσαι το σκοτάδι, μία κινέζικη παροιμία που η σημασία της είναι ότι καλύτερα να κάνεις ένα μικρό βήμα για την επίλυση του παρά να μεμψιμοιρείς για ένα άλυτο πρόβλημα.

Του Μιχάλη χαιρετάκη

Στις δομές της Μόριας και αλλού συνωστίζονται δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι από διάφορες χώρες άλλοι πρόσφυγες άλλοι οικονομικοί μετανάστες που μπήκαν παράνομα, όμως για τους τελευταίους ηθικοί αυτουργοί είναι αυτοί που κυβέρνησαν 4,5 χρόνια αυτοί που αναρωτιόντουσαν μα έχει η θάλασσα σύνορα και δεν το ξέραμε.

Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για πρόσφυγες που λιάζονται, για serious εφοπλιστές και πρόσφυγες επενδυτές ένα γελοίο αφήγημα ενδεικτικό της ποιότητας τους ως ανθρώπους και όχι πολιτικούς.

Αυτή τη στιγμή όμως το πρόβλημα είναι υπαρκτό και η λύση δεν είναι φυσικά οι φασιστικές και ρατσιστικές φωνές να τους διώξουμε να τους πνίξουμε να τους κάψουμε αλλά κάτι άλλο που μας χαρακτηρίζει ως λαό η αγάπη και η φιλοξενία για τον ξένο για τον πρόσφυγα για το μετανάστη.

Σύμφωνα με τους μέτριοτερους υπολογισμούς υπάρχουν τουλάχιστον 100.000 πρόσφυγες και μετανάστες και πολλοί από αυτούς ζουν σε άθλιες συνθήκες.

Από την άλλη υπάρχουν πάνω από 100.000 άνθρωποι αλληλεγγύοι εμφορτοι ανθρωπιστικών συναισθημάτων που θα μπορούσαν να διαθέσουν έναν από τους χώρους τους ένα δωμάτιο του σπιτιού τους για να φιλοξενήσουν έναν τουλάχιστον κατατρεγμένο.

Υπάρχει το πρόγραμμα open homes από την airbnb πού δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε θέλει να φιλοξενήσει μία οικογένεια προσφύγων η μεταναστών.

Επίσης θα μπορούσε όποιος επιθυμεί να γίνει ανάδοχος και να βοηθάει οικονομικά μέχρι να ορθοποδήσουν μία οικογένεια προσφύγων η μεταναστών.

Αν ξεκινήσει το πρόγραμμα και πάει καλά είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσει και η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας.

Ενας εφικτός αριθμός όπως φαίνεται είναι το 1 εκατομμύριο και αν τα πράγματα πάνε καλά μπορούμε να φτάσουμε γιατί όχι και στα 50 εκατομμύρια χωρίς να έχουμε ανάγκη την πολιτεία και σε πείσμα κάθε φασίστα και ρατσιστή.

Σε κάποιους δήθεν ανθρωπιστές που το πρότεινα με μπλόκαραν δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο του υφέρποντος φασισμού και ρατσισμού γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ένα λόγο πέρα από αυτά τα δύο μαζί με την υποκρισία που αντιδρούν σε μία τέτοια πρόταση.

Θεωρώ όμως ότι πρώτα από όλους οι αλληλεγγύοι πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα και να φιλοξενήσουν μία οικογένεια προσφύγων στο σπίτι τους στο Ψυχικό, στην Εκάλη, στη Γλυφάδα, στη Βούλα. Ας μην πάρουν καινούργια μπουχάρα για τους τοιχους τους και ας δώσουν τα χρήματα αυτά για να ζήσει μία οικογένεια κοντά τους έναν ολόκληρο χρόνο.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail