Το χαβά της η Τουρκία: Η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με τις θέσεις της για το Καστελόριζο

Freepen.gr - Δήλωση του Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών Hami Aksoy, σε ερώτηση σχετικά με τη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, της 25ης Μαρτίου 2020, σχετικά με τις τουρκικές περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας

Η εν λόγω δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας είναι ατυχής και παραπλανητική.

Στον πυρήνα του προβλήματος της Ανατολικής Μεσογείου βρίσκονται οι μαξιμαλιστικοί ισχυρισμοί της δικαιοδοσίας θαλασσίων περιοχών των Ελλήνων / Ελληνοκυπρίων καθώς και η παραβίαση των Τουρκοκυπρίων όσον αφορά δικαιώματά τους ως συνιδιοκτήτες του νησιού τόσο από την Ελλάδα όσο και από την ΕΕ.

Οι προσπάθειες νομιμοποίησης αυτών των ισχυρισμών μέσω της ΕΕ και οι χάρτες που δημοσιεύονται στο πλαίσιο αυτής της ένωσης δεν έχουν καμιά νομική αξία.

Οι ισχυρισμοί της δικαιοδοσίας θαλασσίων περιοχών που προβάλλει η Ελλάδα σαν να ήταν ένα αρχιπελαγικό κράτος, παραβιάζοντας την αρχή της δίκαιης και δίκαιης οριοθέτησης, που αποτελεί τον κύριο κανόνα της οριοθέτησης των θαλάσσιων συνόρων, είναι πράγματι παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Το πιο εντυπωσιακό δείγμα αυτού, όπως αναφέρθηκε στις προηγούμενες δηλώσεις μας, είναι το νησί Καστελόριζο / Μεγίστη.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να διατηρεί ανοικτά τα κανάλια διπλωματίας και συνεργασίας, προστατεύοντας με αποφασιστικότητα τόσο τα δικά της δικαιώματα όσο και αυτά των Τουρκοκυπρίων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail