Ο Πούτιν στέλνει εξοπλισμό και ιατρικές ομάδες στην Ιταλία

Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr - Σε τηλεφωνική κλήση με τον ιταλό πρωθυπουργό Γκιουζέπε Κόντε, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της Μόσχας να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται για την εξάλειψη της επιδημίας κορωνοϊού και τον ενημέρωσε ότι η Μόσχα σχεδιάζει να στείλει ιατρικές ομάδες και εξοπλισμό μαζί με μέσα προστασίας από τον κορωνοϊό στην Ιταλία, δήλωσε το Σάββατο το Κρεμλίνο.

"Επικεντρώθηκαν στην πανδημία του κορωνοϊού και στις προσπάθειες των δύο χωρών που αποσκοπούν στην εξάλειψη της μόλυνσης. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε την υποστήριξή του στην ηγεσία και το λαό της Ιταλίας μετά την πιο σοβαρή επιδημιολογική κατάσταση στην Ιταλική Δημοκρατία" σημειώνει η δήλωση.

"Ως απάντηση στο αίτημα της Ιταλίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας επιβεβαίωσε την ετοιμότητα να παράσχει αμέσως την απαιτούμενη βοήθεια και να ενημερωθεί για τις πρακτικές παραμέτρους της. Ειδικότερα, οι προμήθειες μέσων προστασίας και κινητών οχημάτων που τοποθετούνται σε φορτηγά Kamaz για ψεκασμό απολύμανσης κατά τη μεταφορά και στις περιοχές καθώς και ιατρικός και άλλος εξοπλισμός, ενώ Ρώσοι ειδικοί πρόκειται να αποσταλούν στις περιφέρειες που πλήττονται χειρότερα για πρακτική βοήθεια", ανέφερε το Κρεμλίνο. "Οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο Άμυνας με αεροσκάφη της Αεροπορικής Δύναμης της Ρωσικής Ομοσπονδίας", ανέφερε η δήλωση.

Από την πλευρά του, ο Conte "ευχαρίστησε ειλικρινά [τον Ρώσο πρόεδρο] για τα μέτρα που έλαβε η Μόσχα για να στηρίξει την Ιταλία κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων καιρών".

Η τηλεφωνική κλήση έγινε κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail