Ιταλός καθηγητής: Η κυβέρνηση άργησε πολύ με τον ιό, φοβήθηκε την πολιτική ορθότητα και δεν έβαλε καραντίνα

Freepen.gr - Ο Dr Giorgio Palù είναι Καθηγητής της Ιολογίας και της Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάντοβα και υπήρξε πρώην Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής και Ιταλικής Εταιρείας για την Ιολογία. Σε συνέντευξή του στο CNN, δήλωσε ότι ο λόγος που η ασθένεια έπληξε την Ιταλία τόσο σκληρά είναι επειδή η κυβέρνηση καθυστέρησε την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στους ανθρώπους που έρχονταν από την Κίνα μέχρι να είναι πολύ αργά. Είπε ότι η αντίδραση της χώρας ήταν "νωθρή στην αρχή" εξαιτίας της "υπερβολικής πολιτικής".

"Υπήρξε πρόταση να απομονωθούν οι άνθρωποι που προέρχονται από το επίκεντρο της επιδημίας, που προέρχονται από την Κίνα", δήλωσε ο Palù στο CNN. "Τότε αυτό ξεκίνησε να φαντάζει ως ρατσιστικό, αλλά ήταν άνθρωποι που έρχονταν από το ξέσπασμα της επιδημίας" σχολιάζει ο Palù.

Έκτοτε, η Ιταλία έχει γίνει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο μετά από την Κίνα και είχε τα περισσότερα θύματα στην Ευρώπη. Οι πρώτες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης στην Ιταλία βρέθηκαν σε δύο Κινέζους τουρίστες τον Ιανουάριο. Από τώρα έχουν υπάρξει 69.176 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και σχεδόν 6.820 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια.

Η στάση της ιταλικής κυβέρνησης σχετικά με τον ιό ως αποτέλεσμα πολιτικής ορθότητας δεν περιορίστηκε μόνο σε κεντρικό επίπεδο. Ο Dario Nardella, ο δήμαρχος της Φλωρεντίας, ο οποίος είναι από το Αριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, παρότρυνε τους Ιταλούς να «αγκαλιάσουν έναν Κινέζο».

Τελικά αυτό που κατάφερε η ιταλική κυβέρνηση καθυστερώντας να λάβει μέτρα για την προστασία τόσο των Ιταλών όσο και των Κινέζων που διαβιούν στη γειτονική χώρα, ήταν να συμβάλλει στο ξέσπασμα της επιδημίας στην Ευρώπη. Αυτό δεν είναι υπέρ κανενός ανθρώπου από όποιο έθνος κι αν κατάγεται.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail